Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συναυλίες του διεθνούς φήμης μουσικού σχήματος PIANDAEMONIUM, μιας ορχήστρας πιάνων (6 πιάνα – 12 πιανίστες) που εμφανίζονται μαζί επί σκηνής.

Μετά την περσινή μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του Piandaemonium (δύο sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης – www. thessalonikipianofestival.gr) και με την προτροπή των Λαρισαίων πιανιστών και μελών του Piandaemonium, Χρήστου Λενούτσου και Εύης Γιαμοπούλου, αποφασίσαμε την επανάληψη των συναυλιών αυτών στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο βραδινές παραστάσεις το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Με το Piandaemonium θα συμπράξουν δύο εξαιρετικού καλλιτεχνικού επιπέδου μουσικά σχήματα της πόλης, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη και η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη.

Επίσης, στις 12 και 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις σχολικές εκπαιδευτικές παραστάσεις, για τις οποίες ήδη όλες σχεδόν οι θέσεις έχουν δεσμευτεί από σχολεία.

Λίγα λόγια για το Piandaemonium

Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα PIANDAEMONIUM, μια ορχήσ τρα πιάνων με 6 πιάνα και 12 πιανίστες μαζί επί σκηνής, ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της.

Στη 15ετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Α. Ανισέγκος, Θ. Αντωνίου, Α. Βασιλειάδης, Γ. Κουμεντάκης, Γ.Ε. Λαζαρίδης, Γ. Μεταλλινός, Β. Νικολάου) γραμμένα αποκλειστικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς.

Το Piandaemonium έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τους φίλους του ιδρύματος ‘Μελίνα Μερκούρη’, στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Ως καλλιτεχνική συνθήκη, το Piandaemonium επαναπροσδιορίζει το πιανιστικό ηχητικό τοπίο, μέσω της ακουστικής συνύπαρξης έξι πιάνων, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό χώρο, πλουτίζοντας και αναδιαμορφώνοντας την αντίληψη του ακροατή για τον παραδοσιακό  πιανιστικό ήχο.

Το Piandaemonium πλαισιώνουν αξιόλογοι πιανίστες με σπουδαία καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα οι: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Αντώνης Ανισέγκος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Αντώνης Σελεμίδης, Κώστας Χάρδας.