Η  ΕΛΜΕ ν. Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015 μετά από δίωξη στελέχους της Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής

     ¨"Τα συνδικάτα δε φιμώνονται , δεν απειλούνται , δε διώκονται καθώς δε νομοθετούν και δε δικάζουν κανένα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, εντός των ορίων του καταστατικού του συλλόγου.

     Είναι ανεπίτρεπτο, στέλεχος της Εκπ/σης  να καταφεύγει στα δικαστήρια με σκοπό τη φίμωση της συνδικαλιστικής δημόσιας έκφρασης..

      Η κριτική και ο διαφορετικός προβληματισμός δεν αντιμετωπίζονται με τον «μπαμπούλα» των δικαστηρίων.

     Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δείξει πως ενωμένο και μαχητικό υπερασπίστηκε και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία στην εργασία καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου και κάθε συνδικαλιστικού οργάνου προς αυθαιρετούντες  προϊσταμένους κάθε επιπέδου. 

     Το σύγχρονο σχολείο έχει ανάγκη από στελέχη με σύγχρονες αντιλήψεις και συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την εποχή του επιθεωρητισμού και των πολιτικών διώξεων, που δεν επιδιώκουν να φιμώσουν τη συνδικαλιστική και παιδαγωγική ελευθερία, το δικαίωμα του λόγου και της άσκησης κριτικής".