Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών, διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού με τα απαραίτητα, ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά.

Σε ανακοίνωση ο Οργανισμός αναφέρει: «Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές των σχολείων και από τις οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» την περσινή χρονιά κάλυψε τις ανάγκες 2.732 μαθητών, χάρη στην πολύτιμη και συγκινητική προσφορά του κόσμου, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη! Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένο το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους στη χώρα μας».

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται είναι τα ακόλουθα:

* Σχολικές τσάντες δημοτικού -γυμνασίου -λυκείου

* Τετράδια 3- 4 θεμάτων

* Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)

* Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)

* Τέμπερες - Κηρομπογιές

* Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες

* Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές

* Μολύβια

* Στυλό

* Γόμες

* Ξύστρες

* Διορθωτικά

* Πινέλα

* Κασετίνες

* Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα

* Φακέλους με λάστιχο

* Χαρτί Α4

* Διαφάνειες

* Κόλλες (στικ και υγρές)

* Πλαστελίνες

* Διάφανο αυτοκόλλητο για την

προστασία βιβλίων

* Ψαλιδάκια

* Γεωμετρικά όργανα (χάρακες,

διαβήτες κ.λ.π.)

Αυτά συγκεντρώνονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, στην οδό Ηφαίστου 9 (ημιόροφος). Τηλ: 2410 560900 - E-mail: thessalia@hamogelo.gr