Περισσότερες από 50 πόλεις συμμετείχαν την Κυριακή στον Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει». Για την Λάρισα η εκδήλωση γιορτής για τον μητρικό θηλασμό πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εξοικείωση των θηλαζουσών μητέρων και του περιβάλλοντός τους με τον δημόσιο θηλασμό και την αποδοχή του ως φυσικού τρόπου σίτισης του βρέφους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή σε μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου, να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος είναι, η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα, όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε το 1992 από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef.