Τις εντυπώσεις από τις μαζικές αποχωρήσεις μελών των ΑΝΕΛ Λάρισας, προσπαθεί να διασκεδάσει η τοπική Συντονιστική Επιτροπή ανακοινώνοντας την διάψευση τριών από τους πενήντα που παραιτήθηκαν την περασμένη Παρασκευή με επιστολή στον Πάνο Καμμένο με την οποία τον κατηγορούν ότι πρόδωσε τις αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψηφίζοντας νέο μνημόνιο.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής αναφέρει:

"Με πλαστογραφίες και ποινικά αδικήματα προσπαθούν κάποιοι –οι οποίοι έχουν ήδη παραιτηθεί εδώ και δύο (2) μήνες- να δημιουργήσουν προβλήματα στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Με την ενυπόγραφη επιστολή των τριών (3) μελών αποκαλύφθηκε η σκευωρία που είχε στηθεί εις βάρος του κινήματος και τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε πως δεν πτοούμαστε από προσπάθειες μείωσης του κινήματος με υποτιθέμενες τάσεις φυγής μελών από το κίνημα και στις 20 Σεπτέμβρη θα είμαστε οι εγγυητές στην επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας."

Η επιστολή και τα ονόματα των πενήντα που παραιτήθηκαν ομαδικά έχουν ως εξής:

"Κύριε Πρόεδρε του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε  να σας κάνουμε γνωστό πως αποχωρούμε από εγγεγραμμένα μέλη του κινήματος  των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Υπήρξαμε συνοδοιπόροι σε μία προσπάθεια αναδημιουργίας του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού σκηνικού της χώρας,πιστεύοντας και ακολουθώντας πιστά την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του κινήματος,γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις δυσκολίες αυτού του ταξιδιού. Δυστυχώς, με την ψήφιση από την κοινοβουλευτική ομάδα και εσάς προσωπικά του 3ου Μνημονίου,βάλατε ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες όλων όσοι εδώ και πέντε χρόνια βρεθήκαμε δίπλα σας και σας αναγάγαμε  σε ρυθμιστή των ζωών μας και των ζωών των παιδιών μας.

Οι διακηρύξεις σας για αντίσταση στη νέα τάξη πραγμάτων και αντίσταση στους δανειστές τοκογλύφους όπως και για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας βρεθήκανε στον κάλαθο των αχρήστων.Στον κάλαθο των αχρήστων  βρέθηκαν και οι ατελείωτες αναφορές σας στους χιλιάδες που "έδωσαν" τη ζωή τους στο βωμό των μνημονίων,όπως ο Νίκος,ο αδερφός μας,στέλεχος και στυλοβάτης του κινήματος στη Λάρισα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εώς και την ημέρα που "έφυγε".

Λυπούμαστε και είμαστε πολύ θυμωμένοι που τόσο σε κεντρικό,ιδιαίτερα όμως σε επίπεδο Λάρισας ο άδολος αυτός αγώνας έγινε πεδίο εκμετάλλευσης από ανθρώπους" ωσεί παρόντες" καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων μας τα τελευταία χρόνια με λάφυρό τους την καρέκλα του βουλευτή και την τακτοποίηση των κολλητών.

 Κωτσής Ηλίας μέλος συντονιστικής επιτροπής νομού Λάρισας - πρ.Γραμματέας συντονιστικής επιτροπής 

 Τα μέλη του κινήματος

Αγοραστού Γλ., Αλεξίου Κων., Αμπαντζιάδου Μαρ., Αποστολακούλης Ιωαν., Αραμπατζής Κων., Αραμπατζή Ιφ., Αρβανιτάκος Βαϊος., Αρβανιτάκου Ανδρ., Αρβανιτάκου Λεμ., Αργυρίου Στ., Αρχοντής Χρ., Βενέτη Ελ., Γαλάνης Γεωργ.,Γαρόφλου Αρ., Γεωργάκη Γεωργ.,Γεωργάκη Μαρ., Γκάγκας Κυρ., Δασκαλόπουλος Χρ., Δασκαλοπούλου Ιωαν., Δασκαλοπούλου Γιαν., Κανακάρη Σοφ., Καψάλης Χρ., Κουτσικόπουλος Θωμ., Κωτσή Αγ., Κωτσή Βασ., Κωτσής Ιωαν., Κωτσής Ηλ., Λέτσιος Β., Μακρή Αν., Μακρής Γ., Μανάκας Ευαγ., Μανάκας Κων., Μαριάνου Ευαγ., Μουλάς Φαν.,  Μουλάς Πασχ., Ντερέκας Γεωργ., Ξύτσας Ευθ., Παναγούλης Δημ., Παπαγεωργίου Εμ., Παπαδόπουλος Ιωαν., Παπαϊωάνου Δημ., Ρετζιος Γεωρ., Σαμανιώτης Γεωρ.,Σοφολόγης Στ., Συμεόνογλου Δ., Ταμπάκος Παν., Τσιαντούλας Χρ.,Τσάρας Αθ., Φίλογλου Θ.,  Χατζής Αποστ., Χατζής Δημ.,"