Η ΕΛΜΕ Λάρισας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας, το Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας συνδιοργανώνουν συλλαλητήριο και καλούν σε συμμετοχή όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς, συλλόγους γονέων, αλλά και κάθε εργαζόμενο και άνεργο πολίτη, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν "Το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη βουλή και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν περιλαμβάνουν νέα σκληρά μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους, διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και ύφεσης για την ελληνική οικονομία. Μέτρα ακραία νεοφιλελεύθερα με αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρχαν κατοχυρωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

Παράλληλα, είναι ορατή νέα μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών, μέσα από ένα νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί μέσα στο 2015 και θα ισχύσει από 1-1-2016. Η νέα φορολογική επιδρομή που ετοιμάζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες θα επιφέρει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Ρυθμίσεις που φέρνουν  επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβολή νέων μειώσεων στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, περικοπή κατά 50% του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατεδαφίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται. Το δημόσιο σχολείο είναι αυτονόητο ότι δε μπορεί να λειτουργήσει ομαλά με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας, τους μηδενικούς διορισμούς, τις ελάχιστες και καθυστερημένες προσλήψεις αναπληρωτών, με την αύξηση μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις σχολείων κλπ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μήνες που έρχονται, οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι με τις μαζικές αγωνιστικές τους παρεμβάσεις σε επιμέρους αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να παγώσουν τομείς μνημονιακών πολιτικών και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, μέσα από μεγάλες παρεμβάσεις του σκ, ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

    Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών - Κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές.

    Λειτουργία υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης (Πρόσθετη διδακτική στήριξη, τμήματα ένταξης).

    Ανώτατο όριο μαθητών 20 στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στην κατεύθυνση και 10 στα εργαστήρια

    Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα ισχύοντα το 2013

    Κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης - Καμιά ανατροπή στα όρια ηλικίας -Καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

    Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη.

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 4 Νοεμβρίου 2015  και στη Γενική Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015".