Το ενδιαφέρον μέσων από όλον τον κόσμο προσέλκυσε η καθιστική διαμαρτυρία στην οποία προχώρησαν οι παίκτες της ΑΕΛ και του Αχαρναϊκού στο μεταξύ τους παιχνίδι, ως ένδειξη συμπαράστασης στους πρόσφυγες που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αιγαίο.

«Ένα παιχνίδι της δεύτερης κατηγορίας της Ελλάδας καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς οι παίκτες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία για τους θανάτους των μεταναστών στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου», αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Guardian, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση των ποδοσφαιριστών. 

Στο δημοσίευμα αυτό γίνεται αναφορά για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά και τους θανάτους των μεταναστών. 

«Η... χειρονομία αυτή έρχεται 24 ώρες μετά από την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 θα περάσει από τον Ελαιώνα στον χώρο συγκέντρωσης των μεταναστών στην Αθήνα, ενώ ένας μετανάστης θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους», καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

Οι New York Times αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έλληνες ποδοσφαιριστές καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα, όταν προχώρησαν στη συγκινητική κίνηση της καθιστικής διαμαρτυρίας ως ένδειξη συμπαράστασης στα προσφυγόπουλα που χάθηκαν προσπαθώντας να φθάσουν στα ελληνικά νησιά» και συνεχίζει αναφέροντας πως «ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, κάθισαν στο έδαφος για 2 λεπτά».

«Αυτή η κίνηση διαμαρτυρίας των αθλητών έγινε 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα περάσει μέσα από ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα, ενώ ένας από τους πρόσφυγες θα είναι εκείνος ο οποίος θα τρέξει μαζί με τη φλόγα» γράφει το Eurosport.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του Reuters: «Παίκτες σε ελληνικό αγώνα διαμαρτύρονται δείχνοντας την συμπαράστασή τους στους μετανάστες».

Από την πλευρά του το Euronews αναπαράγει την επίσημη ανακοίνωση της θεσσαλικής ΠΑΕ: «Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ με αυτή την κίνησή τους θέλουν να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι' αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράττεται στο Αιγαίο».

Το Sports Illustrated γράφει «Η Λάρισα μπορεί να νίκησε τον Αχαρναϊκό με 2-0, στο ματς για την Football League, την Παρασκευή, ωστόσο δεν είναι αυτό το αξιοσημείωτο, αλλά η κίνηση των παικτών στην αρχή του αγώνα», ενώ με αφορμή την διαμαρτυρία των παικτών το Skynews τονίζει πως: «Η Ελλάδα έγινε η κύρια πύλη εισόδου για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στην Ευρώπη το περασμένο έτος».

Τέλος, η Daily Mail αναφέρει σε άρθρο της: «Η έναρξη του αγώνα ΑΕΛ- Αχαρναϊκού καθυστέρησε όταν οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία για τα προσφυγόπουλα που χάθηκαν στο Αιγαίο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την είδηση ανάρτησε στους τίτλους της πρώτης σελίδας και το BBC.