Ο πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος δημιουργεί τμήμα Lindy Hop για παιδιά. Το νέο αυτό παιδικό τμήμα, Swing Kids, προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το χορό και να τους αποκαλύψει τη μαγεία και τα μυστικά του. Θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική Swing (που λόγω δομής είναι πολύ ευχάριστη για τα παιδιά) αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θ’ αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές.

Το παιδικό τμήμα, έχει σκοπό να διδάξει την απαραίτητη τεχνική ώστε να τεθούν τα θεμέλια για το μέλλον, καθώς τα παιδιά θα χαίρονται και θα ανακαλύπτουν το χορό σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ένταξή του παιδιού σε μια ομάδα το βοηθά να γίνει κοινωνικό, τονώνει την αυτοπεποίθησή του, καταπολεμά τις όποιες αναστολές, το μαθαίνει να βάζει στόχους και να έχει αυτοέλεγχο. Επίσης, όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται, σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Με τέτοια διάθεση είναι πάντα κοντά ο δάσκαλος για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. Στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές θα παρουσιάσουν το δικό τους musical.

Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11.30 και διαρκούν 75 λεπτά. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην γραμματεία του Χορίαμβου (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα), καθημερινά 12.00- 14.00 & 18.00- 21.30 και στο τηλ. 2411101963.