Χθες αναρωτιόμασταν, σήμερα ήρθε η απάντηση από τον Χρήστο Ζωή και το κόμμα του, τη Νέα ΜΕΡΑ, η οποία συνεδρίασε και πήρε την απόφαση να μην κατέβει στις εκλογές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Νέα Μέρα δηλώνει πάντως παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις της "επόμενης μέρας", ενώ καλεί τα στελέχη και τους οπαδούς της "να επιλέξουν ελεύθερα και κατά την κρίση τους" στις εκλογές.

Αν μη τι άλλο αποτελεί έκπληξη για τον Χρήστο Ζώη, ο οποίος εκλέγονταν ανελλιπώς στην πόλη της Λάρισας από το 2000 μέχρι το 2009, ενώ το 2012 έμεινε οριακά έξω.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

"Σήμερα και υπό το συντριπτικό βάρος μιας κοινής γνώμης που έχει κάνει κτήμα της τις δικές μας απόψεις προτεραιότητες και θέσεις, οι πρωταγωνιστές του προεκλογικού αγώνα ποιούν την ανάγκη φιλότιμο και όψιμα τις ανακαλύπτουν αλλά δεν πείθουν ότι τις ενστερνίζονται. Επειδή θεωρούμε σημαντικό να είμαστε παρόντες την επόμενη μέρα διατηρώντας την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και τη συνέπειά μας, για τον λόγο αυτόν απόφασή μας είναι να μην συμμετέχουμε στις εκλογές της 25/1/2015.

Καλούμε τα στελέχη και τους φίλους μας να επιλέξουν ελεύθερα και κατά την κρίση τους με την ενεργή συμμέτοχη τους στις επερχόμενες εκλογές της 25/1/2015".