Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με την οργάνωση και υποστήριξη της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που έλαβε χώρα στις 17.10.2015 :

Στη Λάρισα για όγδοη συνεχόμενη φορά, στο Νυχτερινό Κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΧΕΙΛΙΑ»

Στην Κατερίνη για πέμπτη συνεχόμενη φορά, στο Café Bar «KARTELL»

Εθελοντές, εργαζόμενοι της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου κάλυψαν την διοργάνωση από νωρίς το βράδυ έως τα χαράματα ενημερώνοντας τους επισκέπτες (επώνυμους και μη) των κέντρων διασκέδασης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Στη Λάρισα:

Συμμετείχαν 139 πελάτες του Νυχτερινού Κέντρου, από τους οποίους οι 50 υπεβλήθησαν σε φιλικό αλκοτέστ (36%). Από αυτούς οι 39 (δηλ. το 78%) ήταν κάτω από το όριο. Οι 11 ήταν πάνω από το όριο (δηλ. το 22%) από τους οποίους οι 6 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες. 

Στην Κατερίνη:

Συμμετείχαν 100 πελάτες του Νυχτερινού Κέντρου, από τους οποίους οι 33 υπεβλήθησαν σε φιλικό αλκοτέστ (33%). Από αυτούς οι 24 (δηλ. το 72,77%) ήταν κάτω από το όριο. Οι 9 ήταν πάνω από το όριο (δηλ. το 27,27%) από τους οποίους οι 6 ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. 

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο που επιφέρει για την κοινή ασφάλεια η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και συγχαίρει τους οδηγούς που ήταν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο ευελπιστώντας ότι όλοι οι οδηγοί θα αναλογιστούν τους κινδύνους που συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.