Δελτίο τύπου για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

Συναδέλφισσες – οι έγινε συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τρίτη 13 Γενάρη με βασικό θέμα την συγκρότηση του σε σώμα.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχουμε την άποψη ότι η συγκρότηση πρέπει να γίνεται πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία και αυτό έγινε και πέρυσι με θετικά αποτελέσματα για το συνδικάτο.

Έτσι και φέτος (σεβόμενοι το αποτέλεσμα) δεν διεκδικήσαμε την θέση του προέδρου αλλά ζητήσαμε πρώτον να γίνει σεβαστό το περσινό πλαίσιο – με μόνη προσθήκη την πρόσφατη θέση της ΟΛΜΕ: « βασική αιχμή θα πρέπει να είναι πλέον η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών με κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου-φτωχολογίου και η επιστροφή τουλάχιστον στις αμοιβές πριν το 2009»- και αυτός που θα αναλάβει πρόεδρος να μην έχει ταυτόχρονα και δεύτερη ιδιότητα όπως αυτή του αιρετού για δύο λόγους : πρώτον για να μπορέσει να ασκήσει τα καθηκοντά του που είναι πολύ σημαντικά απερίσπαστος και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει στην κουλτούρα μας η λογική της συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων και θέσεων σε ένα πρόσωπο.

Δυστυχώς οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ υπαναχώρησαν από το περσινό πλαίσιο και κατέθεσαν ένα άλλο για το οποίο εμείς δηλώσαμε ότι αποτελεί πισωγύρισμα για το σωματείο. Πρότειναν δε ως υποψήφιο πρόεδρο , συνάδελφο ο οποίος διατηρεί και άλλη συνδικαλιστική ιδιότητα. Όπως ήταν επόμενο ζητήσαμε ο συνάδελφος να απαλλαγεί από τα προηγούμενα καθήκοντα και να συμφωνήσουμε στο περσινό πλαίσιο ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε την πρόταση των ΣΥΝΕΚ. Δηλώνουμε πως η αγωνιστική ρότα που χάραξε το σωματείο το τελευταίο διάστημα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση για μας και θα συνεχίσουμε την αταλάντευτη προσπάθεια ανασυγκρότησής του σε ταξική κατεύθνση. Επισημαίνουμε πως τα σωματεία έχουν διακριτό ρόλο και δεν μπορούν να αποτελούν μηχανισμούς κομματικής χειραγώγησης των εργαζομένων. Καλούμε τις δυνάμεις που κινούνται σε γραμμή ρήξης με την πολιτική των κυβερνήσεων και της τρόικας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν το βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε ως συνδικάτο. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους των ΣΥΝΕΚ πως και αύριο είμαστε έτοιμοι για συγκρότηση αρκεί να γίνουν σεβαστά αυτά τα δύο στοιχεία που αναφέραμε.