Στην επιχωμάτωση, στον καθαρισμό και στην χάραξη εξ αρχής του χώρου που βρίσκεται πίσω από το Λύκειο της Ελασσόνας προχώρησε η δημοτική αρχή, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την πλέον ασφαλή λύση στην μετακίνηση των μαθητών της περιοχής. 

Πλέον τα λεωφορεία τα οποία είναι υπεύθυνα για την μεταφορά των μαθητών θα σταθμεύουν το νέο χώρο, όπισθεν του κτιρίου, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απαραίτητη ασφάλεια στους μαθητές, ανακουφίζοντας παράλληλα και την περιοχή από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλούσε η μεταφορά τους, κλείνοντας τον δρόμο διέλευσης και των υπολοίπων οχημάτων. 

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε σχετικά:

Σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και με τους επαγγελματίες της περιοχής προχωρήσαμε στην εκτέλεση ενός έργου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την χρήση ενός χώρου, που ενώ είναι απαραίτητος, παρέμεινε επί χρόνια εγκαταλελειμμένος και αχρησιμοποίητος. Φιλοσοφία μας είναι η εκμετάλλευση όλων των χώρων της πόλης που μπορούν να δώσουν απλές και σίγουρες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό σχεδιάζουμε με τους συνεργάτες μου, αυτό υλοποιούμε προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.