Στη Λάρισα ήρθε χθες το βράδυ ο Αλέξης Κούγιας όπου παρέμεινε επί ένα δίωρο και συζήτησε με τον Βαγγέλη Πλεξίδα το ζήτημα της εξαγοράς της ΑΕΛ. Ο γνωστός δικηγόρος επισκέφτηκε το προπονητήριο την Δένδρων όπου έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, αλλά η συμφωνία παραμένει ανοιχτή καθώς φαίνεται να υπάρχουν διαφορές ως προς την καταβολή του τιμήματος αλλά και αναμονή για τον έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας.

Το μεγάλο θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι φίλαθλοι. Πριν καλά καλά επέλθει συμφωνία, οι Monsters κήρυξαν τον Κούγια «αποτυχημένο παραγοντίσκο» εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους και προειδοποιώντας τον να μην αναλάβει την ομάδα γιατί δεν τον θέλουν! Η υποδοχή αυτή αναμένεται ότι θα επηρεάσει και την τελική απόφαση του δικηγόρου…

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με δύο ανακοινώσεις το βράδυ της Κυριακής η Ερασιτεχνική ΑΕΛ και ο σύνδεσμος οπαδών MONSTERS τοποθετούνται δημοσίως για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας στον απόηχο των δηλώσεων του Βαγγέλη Πλεξίδα και του Αλέξη Κούγια στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πρόθεση αγοράς της ΑΕΛ από τον τελευταίο.

Η Ερασιτεχνική έβγαλε ανακοίνωση δίνοντας στον Βαγγέλη Πλεξίδα 20 ημέρες διορία να παρουσιάσει επίσημη πρόταση από κάποιον αγοραστή στη ΓΣ της ΑΕΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως στον Ερασιτέχνη επικρατεί "ανησυχία" από τις δηλώσεις Κούγια, καθώς ο δικηγόρος είναι παράλληλα και μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση και από τον σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ, τους MONSTERS, με την οποία ζητούν από τον Αλέξη Κούγια να μην εμπλακεί στην ΑΕΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε όποια αξιοπρέπεια έμεινε στην ομάδα μας μετά τη θητεία Πλεξίδα".

«Ο αποτυχημένος παραγοντίσκος του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τις γελοιότητες που έκανε στην Πάτρα και την οποία με χαρακτηριστική ευκολία διαλύει με το στόμα, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε όποια αξιοπρέπεια έμεινε στην ομάδα μας μετά τη θητεία Πλεξίδα...Κούγια, φεύγεις όπως είσαι και ξεχνάς ευσεβείς πόθους για την ΑΕΛ. Ο κόσμος της ομάδας οφείλει να γίνει η ασπίδα και να αποτρέψει τα χειρότερα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και το μήνυμα ξεκάθαρο. Ούτε ώρα ο παραγοντίσκος στην ΑΕΛΑΡΑ μας», επισημαίνουν οι MONSTERS. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ:

"Προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ

Κ. Πρόεδρε

Με το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 827/15-6-2015 έγγραφο της ΠΑΕ ΑΕΛ που απεστάλη δια τηλεομοιοτυπίας στα γραφεία του Σωματείου μας, μας γνωστοποιήσατε την πρόθεση της μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ εταιρίας L.A.Farm να αποχωρήσει από την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Με το ίδιο ως άνω έγγραφο, αιτηθήκατε στο Σωματείο μας όπως αναζητήσει αυτό καινούργιο επενδυτή με γνώμονα πάντα το καλό της ΑΕΛ.

Το ΔΣ του Σωματείου μας, μετά από συνεδρίασή του, αποφάσισε τα εξής:

1.   Αιτήθηκε την χορήγηση από πλευράς σας ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ προς τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, με το οποίο θα τον εντέλει να αναζητά και να συζητά με πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές.

2.   Ζήτησε από την πλευρά σας τον καθορισμό του ακριβούς τιμήματος μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, το οποίο κατέχετε, καθώς και οποιασδήποτε άλλης απαίτησης υφίσταται από πλευράς σας (προπονητήριο Δένδρων, γραφεία ΠΑΕ)

3.   Θεώρησε απολύτως απαραίτητο και άρα υποχρεωτικά αναγκαίο να καταθέσετε επακριβώς και με κάθε λεπτομέρεια, το σύνολο των προϋποθέσεων και ιδιοτήτων που θεωρείτε ότι πρέπει να διαθέτει ο πιθανός μελλοντικός επενδυτής προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Επειδή δεν έχετε ανταποκριθεί στην από 18ης Ιουνίου πρώτη απαντητική επιστολή του Σωματείου μας με το άνω περιεχόμενο και με αριθμ. Πρωτ. 553, παρά το γεγονός ότι εσείς αιτηθήκατε τη συνδρομή και τη βοήθειά μας στην εξεύρεση καινούργιου επενδυτή.

Επειδή πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ το ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ  από τον κύριο Αλέξιο Κούγια ο οποίος είναι ήδη μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και δεν μπορούμε να κρύψουμε την δικαιολογημένη ανησυχία μας λόγω της ευκολίας με την οποία ανακοινώνει δημόσια ότι θα την διαλύσει, γεγονός που όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό μας προκαταβάλει αρνητικά.

Ζητούμε από την πλευρά σας να δεσμευθείτε για διορία είκοσι (20) ημερών ώστε να εκδηλώσουν και να καταθέσουν προτάσεις αγοράς ενδεχόμενοι ενδιαφερόμενοι, τιμώντας την πρόταση που μας κάνατε να σας συνδράμουμε στην εξεύρεση νέου επενδυτή.

Ζητούμε από την πλευρά σας την σύγκληση αυτόκλητης ΓΣ μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ , προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα οι μέτοχοι της ΠΑΕ για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΛ .

Το Δ.Σ. της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ".