Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συσκέψεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων ενόψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την φορολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στην Α” ΔΟΥ Λάρισας (γραφεία πρώην ΕΑΣ Λάρισας στην Φιλιππούπολη) την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί.

Αύριο Τρίτη 26 Μαίου πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων στην κεντρική πλατεία στα Φάρσαλα στις 11 το πρωί.

Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί περιοδεία – εξόρμηση των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων της Ελασσόνας στην Λαική Αγορά με το κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ για την συγκέντρωση στην Εφορία.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στις παραπάνω δραστηριότητες με κορύφωση την συμμετοχή τους στη αγωνιστική συγκέντρωση της Πέμπτης 28 Μαίου διεκδικώντας:

· Για φέτος με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.

· Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€.

· Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

· Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27.5% επί του φόρου.

· Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Επίσης οι αγροτοσυνδικαλιστές ζητούν άμεση συνάντηση με την Κυβέρνηση, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.