Με  ικανοποιητική προσέλευση κοινού κατά τη χθεσινή ημέρα Κυριακή 1 Μαρτίου προβλήθηκε η ταινία του Νίκου Περάκη ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η ταινία είναι η πρώτη από τις ταινίες του αφιερώματος στο Νίκο Περάκη ο οποίος θα είναι και τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ.

Σήμερα θα συνεχισθεί το αφιέρωμα στο Νίκο Περάκη με τις ταινίες « Συντρόφισσα Συγκάτοικος» που θα προβληθεί στο Αμφιθέατρο ΔΔΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας το οποίο στηρίζει από τα πρώτα βήματα του το Φεστιβάλ, και την ταινία « Το χρυσό πράγμα» στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας επίσης υποστηρικτή της διοργάνωσης. Η ταινία « το χρυσό πράγμα» υποτιτλίσθηκε στα ελληνικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ από την ομάδα υποτιτλισμού της artfools.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Φώτη Νατσιούλη θα συνεχισθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα θα εκτεθούν 30 φωτογραφίες στις οποίες ο Φωτογράφος έχει αποτυπώσει με κριτική ματιά πρόσωπα και γεγονότα με αντίστοιχο σχολιασμό από χρήστες του διαδικτύου στο οποίο οι φωτογραφίες είχαν εκτεθεί για αυτό το σκοπό.