«Δοκιμασία» για τη συγκυβέρνηση συνιστά το σύμφωνο συμβίωσης που έρχεται προς ψήφιση στο κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ, ενώ οι ΑΝΕΛ κατά και αυτό ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ο Λαρισαίος βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι και εισηγητής του κόμματος για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για το σύμφωνο συμβίωσης σημείωσε ότι "σίγουρα τα δικαιώματα του καθενός είναι απαραβίαστα. Όταν όμως επεμβαίνουμε σε θέματα όπως είναι η τεκνοθεσία είναι και κόντρα στην Ευρωπαϊκή σύμβαση των Δικαιωμάτων του παιδιού αλλά και αντισυνταγματική».

«Συνεπώς χωρίς να έχει καμία υποχρέωση η ελληνική κοινωνία εισάγει σήμερα το συγκεκριμένο σύμφωνο συμβίωσης» συμπλήρωσε ο βουλευτής ενώ συνέχισε λέγοντας πως «είναι δυνατόν να προαχθεί το έθνος όταν αντικειμενικά με την δυνατότητα υιοθεσίας θα μειωθούν οι γεννήσεις; Το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι το δημογραφικό.

«Δεν είμαστε ομοφοβικοί. Μακριά από εμάς. Σεβόμαστε τα δικαιώματα αρκεί να μην παραβλάπτουν δικαιώματα άλλων», είπε ακόμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτησή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη συνεδρίαση.