"Τα κόμματα εξουσίας δεν έχουν την πολυτέλεια επιλογών που θυμίζουν λογικές "ολίγον έγκυος". Τα κόμματα εξουσίας τοποθετούνται ξεκάθαρα υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας". Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την ψήφιση της συμφωνίας με τους εταίρους. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι "η Νέα Δημοκρατία ως το κατεξοχήν κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία που κρατά την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Ωστόσο, κ. Πρόεδρε, επειδή τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες που θα έρθουν για ψήφιση τον Οκτώβριο, θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, θα ήθελα να καταθέσω δυο προτάσεις: 

Πρώτον   εκτιμώ ότι στην ομιλία σας απόψε πρέπει να ξεκαθαρίσετε πως η Νέα Δημοκρατία θεωρεί καταστροφική την υπερφορολόγηση των αγροτών και για τούτο θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ισοδυνάμων προκειμένου να ανατραπούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα/Καμένου.

Το δεύτερο που θα ήθελα να συνεισφέρω είναι η συγκρότηση Επιτροπής από τεχνοκράτες -και αν θέλετε με τη συμμετοχή και όσων από εμάς υπηρετήσαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- που θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας, που θα αποτελεί και το κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξης για την αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας".