Από τον γοητευτικό ήχο 200 και πλέον κιθαριστών γέμισε απόψε η αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου στο πλαίσιο της τρίτης Πανελλήνιας Συνάντησης Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Τους καθηγητές και μαθητές από οκτώ πόλεις καθώς και τον κόσμο που κατέκλυσε το Ωδείο καλωσόρισε ο διευθυντής του Απ. Αλεξίου και η καθηγήτρια Νάνση Χατζή που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν το Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο «Guitar Heroes» Θερμαϊκού, το Κουαρτέτο του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας, τις Ορχήστρες του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης,της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας «Δημήτρη Τσιαβέ», τη «Sempre Viva Βόλου, τη «Volos Guitar Company», τους «VeriArtisti» Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, τις «Φυγόκεντρες Δυνάμεις » Μουσικού σχολείου Βέροιας και την «Πασσαρών» Ροδοτοπίου Ιωαννίνων.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας θα συνεχιστεί αύριο από τις 5 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί με μια καινοτομία: τη δημιουργία κοινής ορχήστρας από τους καλύτερους μαθητές του κάθε συνόλου και την εμφάνισή της υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Λάρισας Χρήστου Κτιστάκη με σολίστες τους Βαγγέλη Τσιαπλέ και Κώστα Ταμβακά. Μια εμφάνιση που κανείς μουσικόφιλος δεν πρέπει να χάσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε φωτογραφίες από τη μουσική παράσταση εδώ