Η πρώτη διαγραφή κομματικού στελέχους από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αφορά στην περίπτωση του Λαρισαίου καθηγητή και εκ των ιδρυτικών στελεχών του κινήματος στη Θεσσαλία, Δημήτρη Κουρέτα! Η επιτροπή δεοντολογίας, το «πειθαρχικό» όπως συνηθίζονταν να λέγεται στα άλλα κόμματα, τον έθεσε εκτός κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Το αιτιολογικό της απόφασης έχει ως εξής:

Μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματος μας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προστατέψει με κάθε τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία του Ποταμιού και την ανιδιοτελή δράση των εθελοντών του και θα συγκρουσθεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές όπου και αν εμφανιστούν.

Η συμπεριφορά του Δημήτρη Κουρέτα δεν συνάδει με τις αρχές του κινήματος και διαγράφεται από το Ποτάμι.

Επιτροπή Δεοντολογίας

29 Δεκεμβρίου 2014