«Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα και στις δυσκολότερες καταστάσεις. Ας το επιβεβαιώσουμε και αυτή τη φορά. Ο ελληνισμός έχει αποθέματα για να “γυρίσει την παρτίδα”. Η αλλαγή πορείας, όμως, θα απαιτήσει επιμονή, σοβαρότητα και συλλογική προσπάθεια». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την έλευση του νέου έτους. 

Αναλυτικά το μήνυμα του Θεσσαλού πολιτικού έχει ως εξής: 

«Το 2015 σημαδεύτηκε από αρνητικές εξελίξεις σε όλους σχεδόν τους τομείς: στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική, τη διεθνή θέση της χώρας. Η ανεύθυνη δημαγωγία των λαϊκιστών, που κατάφερε να παραπλανήσει πολλούς συμπολίτες μας, γύρισε τους δείχτες του ρολογιού προς τα πίσω. Αντί για ανάπτυξη, βουλιάζουμε πάλι στην ύφεση. Αντί για αύξηση των επενδύσεων, καταγράφεται μαζική φυγή επιχειρήσεων. Αντί για 13η, “ψαλίδι” στις συντάξεις, αντί για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, λιγότερες δόσεις για την πληρωμή του και σπίτια υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κατάσχεσης.   

Οι… περήφανοι διαπραγματευτές αφού έκλεισαν τις τράπεζες μετά τις ξεπούλησαν για λίγα ψιχία, ενώ τα capital controls συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν. Με το τρίτο και φαρμακερό “Μνημόνιο της Αριστεράς” μια σειρά από σκληρά μέτρα πλήττουν βάναυσα και άδικα τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις.

Ο ιδιωτικός τομέας και η αγροτική παραγωγή έχουν μπει στο στόχαστρο μιας κυβέρνησης που προκρίνει τον κρατισμό και την κομματοκρατία. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε κομματικά παραμάγαζα και αφαιρούνται από τα βιβλία μεγάλα γεγονότα της εθνικής μας ιστορίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι και το 2016 θα είναι μια χρονιά δύσκολη. Φέγγει όμως ακόμη ακτίνα αισιοδοξίας. Οι ψευδαισθήσεις των μαθητευόμενων μάγων έχουν πια καταρρεύσει. Η Ελλάδα παραμένει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο ρεαλισμός και η λογική σκέψη κερδίζουν έδαφος μέσα στην κοινωνία. Οι δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου είναι ακόμη ισχυρές. Η οικονομία μπορεί να κερδίσει το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων.

Ο ελληνισμός έχει αποθέματα για να “γυρίσει την παρτίδα”. Η αλλαγή πορείας, όμως, θα απαιτήσει επιμονή, σοβαρότητα και συλλογική προσπάθεια. Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα και στις δυσκολότερες καταστάσεις. Ας το επιβεβαιώσουμε και αυτή τη φορά».