Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές οπωροκηπευτικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δημιούργησε η σύσταση εμιρατινής εταιρείας στη Λάρισα για το σκοπό αυτό και ήδη έγινε η αποστολή του πρώτου φορτίου νωπής ντομάτας, λίγο πριν ενταθούν τα προβλήματα στην οικονομία μας και κλείσουν οι τράπεζες.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σύμβουλος Α΄ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι Μιχαήλ Βρεττάκης, "μετά από συνεχείς και επανειλημμένες επαφές μας προς εμιρατινή εισαγωγική εταιρεία φρούτων και λαχανικών Zhumino LLC, η τελευταία ίδρυσε εταιρεία στη Λάρισα, την Zhumino Hellas, μέσω της οποίας ξεκίνησε τις αγορές νωπών ντοματών από διάφορους συνεταιρισμούς στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, το πρώτο φορτίο, βάρους 21 τόνων νωπών ντοματών, έφτασε στην κεντρική λαχαναγορά του Ντουμπάι στις 23 Ιουνίου, ενώ άλλα 4 όμοια φορτία είναι καθ΄οδόν".

Όπως αναφέρεται, για πρώτη φορά και σε τόση ποσότητα εισάγονται στα ΗΑΕ ελληνικές ντομάτες. Σκοπός της εταιρείας, όπως ανέφερε o κ. Hafizullah, είναι να εισάγει από την Ελλάδα τουλάχιστον 2 κοντέινερς 40 ποδιών (περίπου 20 με 21 τόνους έκαστο) σε εβδομαδιαία βάση, ενώ προωθεί με τους συνεργάτες του και την αποστολή φορτίων με καρπούζια, κουνουπίδια, μπρόκολα, λάχανα και άλλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά από την Ελλάδα.