Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος “Τιριτόμπα” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζει καθημερινά τις παραστάσεις για τα νηπιαγωγεία-παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία της πόλης με το έργο «Τα τρία δώρα» της Ζωής Βαλάση, στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.

Ένα έργο με ξεκαρδιστικούς διαλόγους και απολαυστικούς ήρωες – κούκλες, ένα παραμύθι που αγγίζει τα όρια της σύγχρονης πραγματικότητας, με πολλά μηνύματα που αφορούν στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο.

Το κουκλοθέατρο σαν θέαμα προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά συναισθηματικά, νοητικά, γνωστικά. To παιδί μεταφέρεται σ' ένα φανταστικό χώρο, ξεφεύγει από την πραγματικότητα, συμμετέχει, ταυτίζεται, διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας.

Μέσα από τα παθήματα των ηρώων, το κουκλοθέατρο δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αφομοιώσει ηθικούς νόμους, κανόνες, κώδικες, αξίες απαγορεύσεις, ιδανικά, ακόμα και τη δομή και λειτουργία της κοινωνίας στην οποία ζει.

Για κρατήσεις-πληροφορίες οι διευθυντές σχολείων και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθίασου ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ κ. Φωτεινή Καλούδη στο 2410 251657, 6989460969. Να σημειωθεί ότι μετά την παράσταση ακολουθεί ξενάγηση στο Μουσείο Κούκλας και κατόπιν συνεννόησης κατασκευή κούκλας από τα παιδιά. 

Η υπόθεση

Στα “Τρία δώρα” πρωταγωνιστεί ένα καλοκάγαθο ζευγάρι ηλικιωμένων που το βοηθάει η Καλή Μοίρα να γλιτώσει από τη φτώχεια. Ο άπληστος βασιλιάς τους όμως, μαζί με τον γλοιώδη και δουλικό του στρατηγό, τους βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές. Πώς θα εξελιχθεί το παραμύθι;

Θα συνεχίσουν να ζητούν τη βοήθεια της Καλής Μοίρας, ή θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;

Η συνέχεια στην Κουκλοσκηνή...