Συνάντηση με την πρέσβη του Ισραήλ κ.  Ιρίτ Μπέν –Άμπα Βιτάλε είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, η κ. Ιρίτ Μπέν – Άμπα Βιτάλε, ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Λάρισας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ολόκληρη η χώρα αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε την πρέσβη του Ισραήλ για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, καθώς και για τις ιδιαίτερα σημαντικές πολιτιστικές υποδομές που διαθέτει η πόλη της Λάρισας, (Πινακοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, Διαχρονικό Μουσείο κ.α.)  όπως επίσης και για το Α’ Αρχαίο Θέατρο, θέματα για τα οποία η κ. Μπεν επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Επίσης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα ζωντανή Ισραηλίτικη κοινότητα της Λάρισας και την βαθιά ιστορία της αλλά και στη συμβολή των μελών της στην ανάπτυξη της πόλης. Μάλιστα ο κ. Καλογιάννης, τόνισε με έμφαση πως ο δήμος Λαρισαίων και η δημοτική αρχή στέκεται κατηγορηματικά απέναντι σε ακραίες στάσεις και φασιστικές ιδεολογίες. 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η ανταλλαγή απόψεων για τη δυνατότητα συνεργασιών σε ζητήματα ανάπτυξης και στήριξης του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τουρισμού, ενώ η κ. πρέσβης  αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά ζητημάτων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων με το δήμαρχο Λαρισαίων να προσφέρει στην κ. Μπεν αντίγραφα έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και εκδόσεις που αναφέρονται στην ιστορία της Λάρισας.  

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης στελέχη της δημοτικής αρχής και εκπρόσωποι της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας.