Περισσότεροι από 90 εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Δημ. Βουλγαράκη, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στο θέατρο «Αυλή» του Μύλου, για την υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτέυουσα της Ευρώπης 2021. Παρουσία του δήμαρχου Λαρισαίων Απόστολού Καλογιάννη και του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιστημών Πάνου Σάπκα οι εκπρόσωποι  ενημερώθηκαν, συζήτησαν και πρότειναν δράσεις για την υποστήριξη της προσπάθειας από το πολιτιστικό δυναμικό της Λάρισας που αριθμεί πολλούς και δυναμικούς φορείς, δημιουργούς και καλλιτέχνες.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο μια ευρύτατης προσπάθειας χαρτογράφησης των φορέων πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου που θα δημιουργεί προϋποθέσεις για συνεργασίες και πολιτιστικες ανταλλαγές. Ο κ. Βουλγαράκης αφού εξέφρασε την έκλπηξή του για το έυρος και το δυναμισμό των ανθρώπων της Λάρισας που ενδιαφέρονται να μετέχουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης ζήτησε από τους εκπροσωπούμενους φορείς και συλλόγους πρωτοβουλίες για δράσεις και εκδηλώσεις που θα κινητοποιήσουν την πόλη και θα δώσουν το στίγμα του πολιτιστικού προγράμματος που τελικά θα προταθεί. Υποστήριξε ακόμη με ιδιαίτερη έμφαση πως «όλοι έχουν λόγο και θέση στην προσπάθεια που καταβάλλεται. «Κανείς δεν περισσεύει», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φώς στην υποψηφιότητα της Λάρισας όλοι – σύλλογοι, θίασοι, μουσεία, βιβλιοθήκες, μουσικά σχήματα – θα βάλουν πλάτη ώστε ν’ αλλάξει η καθημερινότητα της πόλης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τόνισε

«Η επιλογή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ήταν απότοκο της εδραίας πεποίθησής μας πως οφείλουμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις και να εξασφαλίσουμε τα εργαλεία για την Λάρισα των επόμενων δεκαετιών. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε πως είναι αναγκαίος και ο πολιτιστικός σχεδιασμός για την πόλη του απουσίαζε. Αυτό επιχειρούμε και με την επιλογή της διεκδίκησης για την οποία πιστεύω πως έχουμε πολλές πιθανότητες επιτυχίας».

Τέλος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας υπογράμισε τη σημασία της συμμετοχής ώστε να καταδειχθεί πως «η Λάρισα θέλει να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα».