Καμία πρόθεση να θίξει ή να προκαλέσει είχε ο Βασίλης Σπανούλης με τον τρόπο που πανηγύρισε το τρίποντο που σημείωσε λίγο πριν το τέλος και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως δεν μετάνιωσε γι’ αυτό που έκανε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να πράξουν εκείνοι που του σέρνουν τα… εξ αμάξης όλα αυτά τα χρόνια που έχει αλλάξει «στρατόπεδο».

«Παίξαμε καλό μπάσκετ και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Είχαμε πλάνο, συγκέντρωση, ενώ ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει καταπληκτικά. Ελέγχαμε το παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο, χτυπήσαμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πήραμε ένα παιχνίδι που δεν μας δίνει, τίποτε παραπάνω, από το αβαντάζ της έδρας στα playoffs», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Για τη χειρονομία του: «Πιστεύω ότι ούτε έβρισα, ούτε προκάλεσα κανέναν και ούτε τίποτα. Στο ΟΑΚΑ ακούω πολλά όλα αυτά τα χρόνια και στην ένταση της στιγμής μου βγήκε αυτό, αλλά δεν έκανα κάτι να θίξω και να προκαλέσω κανέναν».

Τέλος, για το αν μετάνιωσε: «Να μετανιώσουν αυτοί που βρίζουν οικογένειες και παιδιά και όχι εγώ».

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα παιχνίδι που κυλούσε τόσο ήρεμα μέχρι εκείνη τη στιγμή και που, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε σε δηλώσεις του, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και άξιζε να το κερδίσει, άλλαξε αμέσως εικόνα.

Ήταν έξαλλος με την κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να βάλει τα χέρια πίσω από τα αυτιά και δεν το έκρυβε!

Δείτε την χαρακτηριστική αναπαράσταση, με τα δικά του χέρια πίσω από τα αυτιά, για να εξηγήσει τους λόγους της έκρηξής του!

Οι εικόνες, λίγο μετά από τη διακοπή του ντέρμπι, μιλάνε από μόνες τους...

Το ίδιο και για τους διαιτητές, κάτω, όταν προσπαθούσαν να εξηγήσουν ο ένας στον άλλο τι ακριβώς είχε συμβεί...