Σε προσλήψεις 149 εργαζομένων προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων για την κάλυψη αναγκών τόσο στην Υπηρεσία Καθαριότητας όσο και στους Παιδικούς Σταθμούς.

Πρόκειται για 90 θέσεις εργατών καθαριότητας, 30 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, 9 θέσεις βοηθητικού προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ και άλλες 20 θέσεις επίσης εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Για τις 90 θέσεις εργατών καθαριότητας (70 στη Διεύθυνση Καθαριότητας και 20 στους Παιδικούς Σταθμούς) με 8μηνες συμβάσεις η προκήρυξη θα εκδοθεί άμεσα προκειμένου οι προσλήψεις να γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι 39 θέσεις στους Παιδικούς θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ, με 11μηνες συμβάσεις δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης ενώ τέλος, για τις 20 θέσεις επίσης στους Παιδικούς Σταθμούς με δίμηνες συμβάσεις, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά σήμερα.

Στους Παιδικούς Σταθμούς βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία πρόσληψης 29 επιπλέον εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών («μπλοκάκια») με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη να τονίζει στην «Ε» ότι «με τις αναμενόμενες προσλήψεις, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από τις αρχές του 2015, επιλύοντας έτσι για την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού» ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των συμπολιτών για «το ενδιάμεσο διάστημα των 10 - 15 ημερών» που θα μεσολαβήσει έως ότου ολοκληρωθούν οι νέες προσλήψεις.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Οι προσλήψεις 90 εργατών καθαριότητας (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) εγκρίθηκαν,κατά πλειοψηφία, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Γ. Σούλτης, οι θέσεις αυτές ήταν ενταγμένες στον σχεδιασμό του 2013 «δεν επηρεάζουν δηλαδή τον προγραμματισμό του 2015» και θα γίνουν μετά και την ψήφιση του ν.4258/14 τον περασμένο Αύγουστο και στον οποίο προβλέπεται πως «εγκρίσεις που έχουν δοθεί σε ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και σε ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης, μπορούν να υλοποιηθούν έως τις 31/12/14».

Με τον κ. Σούλτη να σημειώνει επίσης ότι η προκήρυξη του δήμου θα αποσταλεί άμεσα προς έγκριση στο ΑΣΕΠ έτσι ώστε «οι προσλήψεις να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΜΗΝΑ

Από σήμερα «τρέχει» ωστόσο η προθεσμία για την πρόσληψη είκοσι εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 1 θέση ΠΕ Νηπιαγωγών, 1 θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, 3 θέσεις ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και, 15 θέσεις ΥΕ Καθαριότητας. Οι αιτήσεις κατατίθενται από σήμερα έως και τις 2 Δεκεμβρίου στον Δήμο Λαρισαίων (2ος όροφος, γραφείου προσωπικού, υπόψη κ. Αναστασίας Δουφέκα), ενώ τα απαιτούμενα προσόντα, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη.

ΕΣΠΑ

Σημειώνεται πως για τους Παιδικούς Σταθμούς βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η προκήρυξη για την κάλυψη άλλων 29 θέσεων με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ενώ στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσθηκε ομόφωνα η πρόσληψη άλλων 39 εργαζομένων (30 εκπαιδευτικών και 9 βοηθητικού προσωπικού) μέσω του ΕΣΠΑ. Η σχετική απόφαση υπογράφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά την τελευταία συνάντηση του κ. Δεληγιάννη με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ

Οι 39 που θα προσληφθούν με 11μηνες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασής τους, εξέλιξη που κρίνεται θετική για τον Δήμο Λαρισαίων με αφορμή και το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού, πρόβλημα που είχε προκαλέσει την αντιπαράθεση της σημερινής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής το περασμένο φθινόπωρο, μετά μάλιστα και την απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων να εγκρίνουν πολύ λιγότερες από τις αιτούμενες θέσεις προσωπικού. Λόγο για τον οποίο ο κ. Δεληγιάννης απέστειλε επιστολή στους γονείς τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Σταθμούς. Ο αντιδήμαρχος αναφέρεται στις εξελίξεις και στο πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα και, παρουσιάζοντας παράλληλα τις θέσεις της δημοτικής αρχής σημειώνει πως «θα υπάρξει ένα ενδιάμεσο διάστημα 10-15 ημερών μέχρι να έρθουν και να αναλάβουν εργασία οι νέοι συμβασιούχοι, αλλά πιστεύουμε πως με έναν καλό προγραμματισμό και με καλή συνεργασία θα ξεπεραστεί όσο γίνεται πιο ανώδυνα».

Για να διαβεβαιώσει καταλήγοντας πως «η απόφαση όλων είναι μία και μόνη: Οι παιδικοί σταθμοί της πόλης πρέπει να μείνουν και θα μείνουν ανοιχτοί! Προστατεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα τους. Και συνεχίζοντας μια παράδοση προσφοράς στις οικογένειες της πόλης που τους έχει καταξιώσει στη συνείδηση των πολιτών».

Εφ. Ελευθερία (Β. ΚΑΚΑΡΑΣ)