Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες το θρίλερ που παίχτηκε για άλλη μια φορά με την κατανομή εδρών στο νομό Λάρισας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών από δύο έδρες κερδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ (Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου) και η Νέα Δημοκρατία (Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας και από μια έδρα κερδίζουν ΚΚΕ (Γ. Λαπρούλης), Ανεξάρτητοι Έλληνες (Β. Κόκαλης), ΠΟΤΑΜΙ (Κ. Μπαργιώτας) και Ένωση Κεντρώων (Γιώργος Κατσιαντώνης). 

Το kosmoslarissa.gr παρουσιάζει το προφίλ των 8 εκπροσώπων της πόλης:

Άννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ)

Η γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά εκλέγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Λάρισα μετά και τις εκλογές του Ιανουαρίου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο και σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νίκος Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι αγροτοσυνδικαλιστής με χρόνια δραστηριότητα στον Νομό Λάρισας. Στις εκλογές του Ιανουαρίου το όνομά του βρισκόταν σε τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τον Σεπτέμβριο η Κουμουνδούρου τον τοποθέτησε στη δεύτερη θέση της Λάρισας. Ερωτηματικό παραμένει η εκλογή του, καθώς εξαρτάται από το αν ο Αλέξης Τσίπρας κρατήσει την έδρα της Λάρισας.

Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ)

Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας είναι συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968. Κατάγεται από τα Βούναινα, ένα από τα προσφυγικά χωριά της Λάρισας, που έστησαν ερχόμενοι στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του ΄24 ξεριζωμένοι πρόσφυγες από την Καππαδοκία. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Λίζα Κόντου με την οποία έχουν δύο γιούς. Από το 2004 είναι σταθερά βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα ενώ έχει διατελέσει και Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Χρήστος Κέλλας (ΝΔ)

Γεννήθηκε το 1958 στη Λάρισα και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκα στην αναισθησιολογία και εντατική ιατρική στη Γερμανία, στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Μύνστερ και της Κολωνίας από το 1983 έως το 1990. Από το 1990 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λάρισα ως ιατρός αναισθησιολόγος. Διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, καθηγητής στο τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, αιρετός εκπρόσωπος του Ι.Σ. Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Ι.Σ. Λάρισας. Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Φωφώ Καραγιάννη και έχει δύο παιδιά τον Αχιλλέα, πολιτικό μηχανικό και τη Λιάνα, δικηγόρο. Από το 2012 είναι βουλευτής Λάρισας με τη ΝΔ.

Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ)

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965 και είναι γιος του πρώην δημάρχου Λάρισας Αριστείδη Λαμπρούλη. Πνευμονολόγος στο επάγγελμα ο Γιώργος Λαμπρούλης είναι βουλευτής με το ΚΚΕ στη Λάρισα από το 2012. Επίσης είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαρισαίων από το 2002. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το 2010.

Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ)

Ο δικηγόρος Βασίλης Κόκκαλης, γνωστός από την δραστηριότητά του ως πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στο νομό Λάρισας. Εξελέγη με τους ΑΝΕΛ και τον Ιανουάριο του 2015.

Κώστας Μπαργιώτας (Ποτάμι)

Ο Κώστας Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι για δεύτερη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2015. Γεννήθηκε το 1965 στη Συκέα Ελασσόνας. Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1989. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής. Γρήγορα απομακρύνθηκε από τις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ). Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας ακολούθησε εξειδίκευση στο Bristol. Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπεδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με τον βαθμό του Επιμελητή Α’ ΕΣΥ. Το 2005 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πλούσιο κλινικό και επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση. Εξελέγη για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον ΠΙΣ. Είναι μέλος του Ποταμιού από την αρχή και συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο του Λαυρίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων)

Το νέο πρόσωπο στους Λαρισαίους βουλευτές είναι ο Γιώργος Κατσιαντώνης από την Ένωση Κεντρώων που πήρε την έδρα της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα. Ο κ. Κατσιαντώνης γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επέστρεψε στην Ελλάδα 2 χρόνων όπου τελείωσε την στοιχειώδη εκπαίδευση Δημοτικού και Γυμνασίου. Επέστρεψε Αμερική όπου ολοκλήρωσε το Λύκειο και έπειτα παρακολούθησε το Τμήμα πολιτικών επιστήμων και Ιστορία στα πανεπιστήμια UNH και SNHU. Εκλεχτηκε για 3 θητείες βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire από την όποια παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και έκτοτε ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Ακαδημίας έρευνας παραδοσιακών χορών Ελασσόνας και του Χονοδρομικου ορειβατικού συλλόγου (ΧΟΣ) Ελασσόνας.