Την επέκταση της εταιρείας στην Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα, εντός του 2015, αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο Βήμα ο γενικός διευθυντής της ΑΒ Βασιλόπουλος Λεωνίδας Βρεττάκος.

Αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Βρεττάκος τονίζει ότι ο Βελγικός πολυεθνικός όμιλος πρόκειται να επενδύσει στη χώρα μας «περί τα 15 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015 - στην πιο πολιτικά και οικονομικά διακεκαυμένη περίοδο του νέου έτους- και δεν σκοπεύει να αναστείλει την επενδυτική του δραστηριότητα για οποιονδήποτε λόγο». Εκτός αν… 

Όπως τονίζει «είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να επιλέξει όποια κυβέρνηση επιθυμεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Μόνο σε μία περίπτωση πρόκειται να αναστείλουμε ή να παγώσουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα, αν εμφανιστεί, όπως τον Ιούνιο του 2012, ο κίνδυνος της αλλαγής νομίσματος»!

Στη διάρκεια του 2014 η εταιρεία επένδυσε περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ την πενταετία 2010-2014 οι συνολικές επενδύσεις της ανήλθαν σε 262 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 180 εκατ. ευρώ αφορούν τη δημιουργία νέων καταστημάτων και τα 82 εκατ. ευρώ ανακαινίσεις καταστημάτων που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Στη διάρκεια του 2015 έχει σχεδιάσει να επενδύσει περί τα 100 εκατ. Ευρώ και υπολογίζει ότι θα δημιουργηθούν 1.000-1.500 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βρεττάκος το μεγάλο όπλο της επιχείρησης είναι ο μηδενικός δανεισμός.