«Τούτη την ώρα, όμως, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι η αποτροπή της υπερφορολόγησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο. Τυχόν εφαρμογή της θα επιφέρει δυσμενείς εξελίξεις όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή αλλά και στην ελληνική περιφέρεια». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την 11η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού-Αιγάνης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σε μήνυμά του προς τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τους διοργανωτές σημειώνει, επίσης, τα εξής:

«Οι εκδηλώσεις που εξωτερικεύουν τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με πολιτιστικά δρώμενα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των “ισχνών αγελάδων” στη χώρα μας,  η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη. Τα όπλα του σύγχρονου Έλληνα αγρότη πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Τα δύο κυριότερα είναι η Οργάνωση, που μπορεί να ενδυναμώσει την ποιότητα των προϊόντων μας και η Επικοινωνία  στο ευρύ κοινό, με συντονισμένες εξωστρεφείς δράσεις. 

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την γιορτή, που αποκτά χαρακτηριστικά θεσμού στην περιοχή μας, με εκδηλώσεις που μαζί με τη διασκέδαση ενημερώνουν, επιμορφώνουν και προβάλουν το μοναδικής ποιότητας ακτινίδιο Πυργετού-Αιγάνης».