Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος Ο.Γ.Ε.) διοργανώνει νέα σειρά μαθημάτων με αντικείμενο την Ιστορία της Μουσικής.

Τα μαθήματα θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Φωτειάδης, μουσικολόγος. Ο Δ. Φωτειάδης σπούδασε μουσικολογία, με Master στη Σύνθεση και Διεύθυνση ορχήστρας καθώς και διδακτική της Μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου και δίδαξε. Έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην πόλη μας και έχει εκδώσει 2 C.D. με συνθέσεις του.

Η συμπαράστασή του στις εκδηλώσεις της Ο.Γ.Ε. και άλλων φορέων είναι συνεχής. Η σειρά των μαθημάτων δεν έχει σκοπό να μας κάνει μουσικούς, αλλά κατά το δυνατόν επαρκείς ακροατές διαφόρων ειδών της έντεχνης Ευρωπαϊκής Μουσικής, ξεκινώντας από αυτήν του Μεσαίωνα και μέχρι τις μέρες μας.

Τα πρώτα δύο μαθήματα θα είναι εισαγωγικά και οι συμμετέχουσες θα ασχοληθούν με τα στοιχεία της Μουσικής. Το πρώτο μάθημα θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ώρα 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών, 23ης Οκτωβρίου 8- 14, 3ος όροφος .

Η παρακολούθηση, όπως πάντα, θα είναι ελεύθερη για όλες (και όλους).