Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι γνωστοί-άγνωστοι εργολάβοι της παραπλάνησης του ελληνικού λαού περίμεναν την προκήρυξη των εκλογών για να προσφέρουν, μια ακόμη φορά, τις υπηρεσίες τους στο σύστημα που επί δεκαετίες λυμαίνεται τη χώρα. 

Οι δημοσκόποι της συμφοράς που σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και στο δημοψήφισμα, είδαν τις προβλέψεις τους να αποτυγχάνουν πανηγυρικά, θέλουν και πάλι να διαμορφώσουν κλίμα, με στόχο να πλήξουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κι αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως είμαστε η δύναμη που εγγυάται τη σταθερή πορεία της χώρας και της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια. 

Θεωρούν πως αν μας πλήξουν θα έχουν καταφέρει το πιο συντριπτικό χτύπημα εναντίον μιας κυβέρνησης, της πρώτης μεταπολιτευτικά που τόλμησε να τα βάλει με τους βαρόνους των ΜΜΕ. 

Γνωρίζουμε πως αυτό ενοχλεί.

Γνωρίζουμε πως αυτό είναι το κίνητρό τους για την παρουσίαση προκατασκευασμένων δημοσκοπήσεων.

Ο λαός όμως και κρίση έχει και γνώση. Για μια ακόμη φορά θα στείλει τις προβλέψεις τους στον κάλαθο των αχρήστων και με την ψήφο του θα ενδυναμώσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθιστώντας τους και πάλι εγγυητές της νέας κυβερνητικής συμμαχίας που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ελπίδας και της αξιοπρέπειας».