Μια ιστορική μέρα η χθεσινή για τη Λάρισα. Η εποχή Τζανακούλη έλαβε τέλος, με ένα εκλογικό ποσοστό -χαστούκι για τον ίδιο και την πολιτική του. Την πολιτική εκείνη με την οποία καταδίκασε την πόλη σε κραυγαλέα υστέρηση για πολλά χρόνια. Χαστούκι για το πενιχρό του έργο, την αλαζονική συμπεριφορά και τα ανεξέλεγκτα ρουσφέτια με τα οποία ύφανε έναν πρωτόγνωρο ιστό ανεξέλεγκτης εξουσίας.

Ο Τζανακούλης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προϊόν της παλιάς Ελλάδας η οποία φεύγει από το προσκήνιο και καταλήγει στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας. Ένας κρίκος εκείνου του πολιτικού προσωπικού που οδήγησε την χώρα στην σημερινή της κατάντια.

Βέβαια πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ. Παρέμεινε θλιβερός μέχρι τέλους, δηλώνοντας χθες βράδυ ότι τον έπληξαν εκλογικά τα δικά μας δημοσιεύματα για τα οικονομικά του Δήμου και «όσοι κρύβονταν πίσω από αυτά», καθώς και κάποιοι πρώην συνεργάτες του στον Δήμο που έφυγαν και πήγαν σε άλλες παρατάξεις!

-Τι έκαναν αυτοί οι συνεργάτες σας; Τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

-«Διόριζαν χωρίς να με ρωτήσουν» ήταν η απάντηση!

Απίστευτα πράγματα, από έναν απίστευτο τύπο, ο οποίος κατόρθωσε με τον μισθό του δημάρχου και τις...οικονομίες του, να αποκτήσει περιουσία που θα την ζήλευαν ακόμα και φτασμένοι επιχειρηματίες.

Ακόρεστος από εξουσία, δεν χόρτασε την καρέκλα του Δήμου στην οποία κάθεται από το ...1998, την εποχή της δραχμής! Ήθελε να μείνει κι άλλο! Οι δημότες της Λάρισας, όμως, του έδειξαν οριστικά την έξοδο...

Εφ. Κόσμος (Κ.Τ.)