Τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα επισκέφτηκε ο κος Salvatore DiΜaouro, διακεκριμένος καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με αφορμή την αναγόρευσή του ως επίτιμου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τον κο DiΜauro συνόδευαν ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  ο κ. Ευθύμιος Δαρδιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, o κ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος-Νευροχειρουργός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και Περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα υγείας και ο κ. Στεφανίδης Γιάννης, Πρόεδρος  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, τους υποδέχθηκε η κα Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και ξεναγήθηκαν στη Συλλογή Κατσίγρα καθώς και στις περιοδικές εκθέσεις «Μύθοι, Μνήμες και Μυστήρια. Πώς οι καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στο παρελθόν» και «Το Αϊβαλί στη Λάρισα». 

Ο κος Salvatore DiΜaouro έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την τόσο για την πολύ σημαντική Συλλογή Κατσίγρα όσο και για το επίκαιρο θέμα της έκθεσης «Αιβαλί». Φεύγοντας ο κος DiΜaouro έδωσε τις ευχές του στην κα Άννυ Ψάρρα-Περίφανου για καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στη ΔΠΛ-ΜΓΙΚ.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00

Σάββατο, Κυριακή: 10:00-14:00

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Γ. Παπανδρέου 2- Τ.Κ. 41334 ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τηλ.: 2410- 621.205

FAX : 2410-621.204

e-mail: dplarisas@yahoo.gr

http:/www.katsigrasmuseum.gr