Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονές μας στο εξωτερικό είναι και ο Δρ. Στέργιος Ζαχαρούλης ο οποίος ξεκίνησε από τον Πλατύκαμπο Λάρισας για το Γέιλ και το Χάρβαρντ και σήμερα είναι διευθυντής του Παιδιατρικού-Ογκολογικού Τμήματος στη Harley Street Clinic του Λονδίνου και Διευθυντής Παιδο-Νευροογκολογίας στο The Royal Marsden NHS Foundation Trust του Λονδίνου.

Ο Ζαχαρούλης μίλησε χθες στην ΕΡΤ1 για την πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών να αναδείξει τα κορυφαία ελληνικά μυαλά που υπηρετούν την ανθρωπότητα.

Όπως είπε, στην Ελλάδα το επιστημονικό έργο εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ενώ στο πλαίσιο συνεργασίας με παιδοογκολόγους της χώρας μας, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο δωρεάν εξετάσεων σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μάλιστα, ο Λαρισαίος επιστήμονας θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα τις νέες θεραπείες κατά του παιδικού καρκίνου.

Να σημειωθεί ότι ο Στέργιος Ζαχαρούλης είναι αδελφός του γνωστού καθηγητή Χειρουργικής, Δημήτρη Ζαχαρούλη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.