Ένας από τους σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους, ο Λαρισαίος Χρήστος Παπανικολάου, βραβεύεται σήμερα το απόγευμα με το Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca», στο Βατικανό. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα βραβευτεί και μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο «Ιεραποστολικής Δράσης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού».

Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί στην Aula Magna του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στην πόλη του Βατικανού, παρουσία των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο ζωγράφος-αγιογράφος Χρήστος Παπανικολάου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στα Τίρανα. Μεταξύ άλλων φιλοτέχνησε το κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο των Τιράνων, που αποτελείται από τον νέο Καθεδρικό Ναό της «Αναστάσεως του Χριστού», το Κωδωνοστάσιο, το Συνοδικό Μέγαρο, το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο και το παρεκκλήσιο της «Γέννησης».

Ο ίδιος διδάσκει και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Τιράνων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αλβανικής Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστάσιου.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο ζωγράφος να υπογράφει έργα του σε παλιότερη εκδήλωση στη Λάρισα.