Το Σάββατο, 31 Ιανουρίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου η καθιερωμένη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο Άγιος Αχίλλιος», προς τιμήν των Επιτυχόντων στις Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-2014.

Τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού, καλωσόρισε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ηλίας Παπαδόπουλος παρουσιάζοντας τις 3 χορωδίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήταν οι εξής:

1. Η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με χοράρχη τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κυριαζή Νικολέρη, διατελέσαντα Διευθυντή της Σχολής για πολλά έτη.

2. Η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λάρισας «Κοσμάς ο Μελωδός» με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ.Γεώργιο Καραγιαννάκη, καθηγητή της Σχολής.

3. Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη τον Διευθυντή αυτής, κ.Ηλία Παπαδόπουλο.

Παρενθετικά, στην εκδήλωση έψαλλαν εκτάκτως και οι μαθητές του Παραρτήματος της Σχολής στην πόλη του Τυρνάβου.

Το θεματολόγιο των τριών Χορωδιών επιλέχτηκε από την επίκαιρη υμνογραφία, των τριών Ιεραρχών, του Τριωδίου, της εορτής της Υπαπαντής και τον πολιούχο μας Άγιο Αχίλλιο.

Μετά την άρτια, από όλες τις πλευρές, παρουσίαση του μουσικού μέρους της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τις τρεις χορωδίες για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την ωραία και επιτυχή απόδοσή τους. Τόνισε δε, ιδιαίτερα την σημαντικότητα του έργου που επιτελείται στην Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής, εξήρε δε τον Ιεροψάλτη ως Λειτουργικό στέλεχος της Αγίας μας Εκκλησίας, προσδίδοντας, όπως πάντα, ιδιαίτερη βαρύτητα στον ποιμαντικό του λόγο, με παραδείγματα από την Αγία Γραφή και τα Πατερικά κείμενα.

Όπως είναι γνωστό, ο Σεβασμιώτατος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τους Ιεροψάλτες και το εκδηλώνει πληθωρικά σε κάθε ευκαιρία. Εξ αιτίας δε αυτής της αγάπης, συνδράμει ποικιλλοτρόπως στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο κ.Κυριαζή Νικολέρη, τόσο για την παρουσία του όσο και για την αγαστή συνεργασία του παρελθόντος και τις αγαθές αναμνήσεις που άφησε ο Δάσκαλος ως Διευθυντής της Σχολής μας.

Ο Άρχοντας αντιφώνησε εκφράζοντας την ιδιαίτερη αγάπη του για τον Σεβασμιώτατο, την Σχολή, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού του, και την πόλη της Λάρισας.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε τους τίτλους σπουδών στους 10 πτυχιούχους του παρελθόντος Ιουνίου.

Την εκδήλωση συντόνιζε και παρουσίαζε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π.Αχίλλιος και συμμετείχαν σε αυτήν πολλοί φιλόμουσοι χριστιανοί, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Σχολής, αρχιμανδρίτης π.Ραφαήλ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π.Παναγιώτης και π.Βασίλειος  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λαρίσης κ. Φώτιος Κερμελίδης.

Οι πτυχιούχοι της Σχολής για το σχολικό έτος 2013-2014:

1. Αργύριος Ντόβας

2. Ευάγγελος Παπαδημητρίου

3. Μιχαήλ Παπακώστας

4. Ανδρέας Παλούκης

5. Γεώργιος Μπάλλας

6. Γεώργιος Μπόρας

7. Ιωάννης Ζιάκος

8. Βασίλειος Κατσιούπας

9. Αγγελική Ρομπέα

10. Σοφία Μεταξιώτη