Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας ταμίας στον δήμο Λαρισαίων. Ο υπάλληλος αυτός, ήταν το αγαπημένο παιδί του πρώην δημάρχου που για χάρη του δεν δίσταζε να «αποκεφαλίζει» ακόμα και αντιδημάρχους (καλημέρα κ. Φακή).

Όπως και αρκετοί αντιδήμαρχοι τότε, έτσι και ο συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος, εκμεταλλευόμενος τις αξιοκρατικές διαδικασίες που είχε θεσπίσει στον δήμο ο προσφάτως απελθών, βόλεψε την κόρη του σε μια θεσούλα για την οποία οι υπόλοιποι «ιθαγενείς» δημότες της πόλης ελάχιστα ή καθόλου είχαν ενημερωθεί ότι υπάρχει. Συγκεκριμένα, την είχε διορίσει για δύο χρόνια, μέσω της τοπικής ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια». Τότε όμως, μια μικρή και ταπεινή εφημερίδα της πόλης είχε αποκαλύψει τη συγκεκριμένη πρόσληψη θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για το αξιοκρατικόν αλλά και το ηθικόν του πράγματος.

Ο εύθικτος δημοτικός υπάλληλος, επειδή δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του περί ηθικής, έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα με το οποίο διέψευδε τα όσα έγραψε και απειλούσε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σέβομαι το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Όπως, επίσης και πρωτίστως σέβομαι, τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οφείλετε δε, και εσείς να αναγνωρίσετε το δικαίωμα - κυρίως υποχρέωσή μου, να παρέμβω εν προκειμένω, καθ' όσον διαπιστώνω ότι, στο όνομα της ενημερώσεως, γράφονται δια του τύπου (παραδοσιακού και διαδικτυακού), πράγματα τα οποία, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, είναι ανυπόστατα και δυστυχώς, μα προφανώς, διαμορφώνουν και "διαπλάθουν" την κοινή γνώμη, συχνάκις ποδηγετώντας την (κι αυτό ισχύει αντικειμενικά, ειδικά στις μέρες που βιώνουμε, χωρίς να αναφέρομαι σε εσάς κατ' ανάγκην, αποτελεί δε, και αντίληψη της κοινής γνώμης) ώστε τελικά να άγεται σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ευελπιστώ, πως η ανωτέρω πρακτική και τακτική δεν θα ισχύσει για εσάς. Ξεκάθαρες θέσεις, λοιπόν. Η θυγατέρα μου δεν εργάζεται - όπως λέτε - στο Δήμο Λαρισαίων.- Οι σχέσεις μου με το Δήμαρχο Λαρισαίων είναι όχι "ασυνήθιστα στενές", όπως διατείνεσθε, αλλά τυπικές και υπηρεσιακές. Πέραν τούτου ουδέν.» 

Βεβαίως κατάπιε την γλώσσα του όταν αποκαλύψαμε, με στοιχεία, τον διορισμό της κόρης του στον Δήμο Λαρισαίων, το έτος 2013, για δύο χρόνια, μέσω της τοπικής ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια», αλλά και σε προηγούμενες περιόδους (από 4-10-2010 έως 27-12-2010 και από 28-12-2010 έως 27-4-2011) ! 

Που τα θυμηθήκαμε τώρα όλα αυτά; Να, μάθαμε ότι αύριο, Πέμπτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο τμήμα εργατικών διαφορών, συζητείται η Αγωγή της κόρης του εν λόγω ταμία κατά του Δήμου Λαρισαίων με την οποία ζητάει να της αναγνωρισθεί ότι συνδέεται με τον Δήμο Λαρισαίων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου!!!

 Ναι, αυτής της κόρης που δεν είχε διοριστεί ποτέ στον δήμο! Υπάρχει… σωτηρία;