«Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας μπορεί να κοιτάζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στα μάτια;  Τι θα τους πει από τη Λάρισα, όταν πριν 7 μήνες τους εξαπάτησε, τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια, και υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο τους;» αναρωτήθηκε από την Ελασσόνα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την κοινή εκδήλωση όλων των υποψηφίων της παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθύμισε τις «εξαγγελίες του απερχόμενου πρωθυπουργού στον αγροτικό κόσμο για αφορολόγητο 12 χιλιάδων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητες επιδοτήσεις, φρέσκο γάλα 5 ημερών, και μια σειρά υποσχέσεων που έμειναν λόγια του αέρα. Αντιθέτως, όσες απαιτήσεις της τρόικας ή του ΟΟΣΑ αποτρέψαμε εμείς -θυσιάζοντας ακόμη και υπουργικές καρέκλες- ήρθαν στη χειρότερη εκδοχή τους από τον κ. Τσίπρα με το μνημόνιο της πρώτης φορά Αριστεράς».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται με ερασιτεχνισμούς» και κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους «να τιμωρήσουν τον κ. Τσίπρα για τα ψέματα που τους είπε. Η ΝΔ δεσμεύεται να αγωνιστεί για να αμβλύνει τις δραματικές συνέπειες από τα δυσμενή μέτρα που υπέγραψε ο κ. Τσιπρας για τους αγρότες στο 3ο μνημόνιο. Άλλωστε, η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα απέδειξε ως κυβέρνηση ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους και να μειώνει φόρους, όπως το έκανε στην εστίαση και την έκτακτη εισφορά. Γι αυτό και ζητά την εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου. Και ιδιαίτερα εκείνων που παραπλανήθηκαν από τις δυνάμεις του λαϊκισμού».