Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια τα όπλα που βρέθηκαν στη μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή Παναγιάς Νέας Αγχιάλου Βόλου, στην οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή δύο εκ των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, τα τρία καλάσνικοφ και τα άλλα όπλα ήταν "καθαρά".

Κατά την αστυνομική επιχείρηση της Παρασκευής, συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου, 45 ετών και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, 37 ετών. Νεκρός έπεσε ο Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο οποίος, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο συλληφθέντες, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Οι Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, οι οποίοι είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για την ληστεία στην παραλία Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ