Η κόντρα μεταξύ του εκπροσώπου της μεγαλομετόχου εταιρείας της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Βαγγέλη Πλεξίδα, του ενδιαφερόμενου αγοραστή Ανδρέα Πάτση και των "Monsters" αρχίζει και κλιμακώνεται.

Ο Πλεξίδας με δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά του κ. Πάτση και των οργανωμένων λέγοντας τα εξής:

«Ο κύριος Πάτσης δεν είναι σοβαρός επιχειρηματίας. Δεν δηλώνεις ενδιαφέρον μέσα από τον Τύπο. Ο Πάτσης νοιάζεται περισσότερο για τη δημοσιότητα παρά για την αγορά. Δεν έχει ομάδα; Πώς θέλει κι άλλη; Θα αφήσει δηλαδή τη Νίκη Βόλου; Αν δεχτώ σοβαρή πρόταση, την επόμενη μέρα πουλάω. Δεν αντέχω ούτε λεπτό. Πέρυσι είχα πρώτη την ομάδα και μου έκαναν επίθεση. Κάτι στοχεύουν. Οι ομάδες δεν χτίζονται μέσα σε 90 λεπτά. Εγώ έχω επενδύσει 700.000 ευρώ. Και τώρα κουμάντο θέλουν να κάνουν εκείνοι που με ψήφισαν».

- Τους οργανωμένους εννοείτε; Γιατί αυτοί απείχαν από την ψηφοφορία, δεν σας ψήφισαν.

«Ναι, γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Αν θέλουν τώρα να διοικήσουν αυτοί, πρέπει να δώσουν πολλά. Αλλιώς η ομάδα θα πάει ξανά στη Γ' Εθνική. Κανείς δεν θα τους ήθελε αυτούς. Θα έφερναν την καταστροφή».

Οι οργανωμένοι έχουν φθάσει στα όριά τους καθώς πλέον τον θεωρούν persona non grata(ανεπιθύμητο). Οι δηλώσεις του προέδρου τους Γιώργου Γεωργίου τα λένε όλα: «Πρόκειται για άνθρωπο παρανοϊκό, που θέλει να έχει άποψη για τα πάντα και την ομάδα παιχνιδάκι στα χέρια του επειδή διαθέτει οικονομική άνεση. Να ξεκουμπιστεί και να φύγει, του το λέμε καθαρά και απερίφραστα.

Τα 360 χιλιάρικα που ζητάει εκτιμώ ότι είναι πρόσχημα και θεωρώ πως θα βγάλει την ψυχή μέχρι να πάρει πόδι, αφού στην πραγματικότητα δεν θέλει να αποχωρήσει. Η ηθική του είναι αμφίβολη και έχει κόψει το γήπεδο σε πολύ κόσμο. Ναι είμαι αισιόδοξος πως αν στα αλήθεια φύγει θα βρεθεί λύση για την επόμενη ημέρα της Λάρισας, που σίγουρα θα είναι καλύτερη χωρίς αυτόν».

* Τέλος ο κ. Πάτσης χθες μας είπε: «Πώς είναι δυνατόν από κάποιον να θέλεις να αγοράσεις και να μην δέχεται να συναντηθεί μαζί σου. Ο κ. Πλεξίδας προφανώς θέλει όλα να γίνονται κρυφά. Εγώ δημοσιοποίησα το ενδιαφέρον μου όπως αυτός δημοσιοποίησε την πώληση της ομάδας. Τι κρυφό να υπάρχει...».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα βάλει πωλητήριο στην ομάδα της Νίκης Βόλου για να ανοίξει ο δρόμος για την αγορά της ΑΕΛ. Μια νέα εξέλιξη για την αγορά της ομάδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΨΕ

Επιστολή έστειλαν στην ΠΑΕ ΑΕΛ η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ (ως μέτοχος του 10%) και ορισμένοι μικρομέτοχοι(Παυλόπουλος, Ιωακείμ και Μιχαλούλης) που ζητούν σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε τη σύγκληση Έκτακτης Αυτόκλητης Γενικής Συνέλευσης Μετόχων για σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21:00 στα γραφεία της εταιρίας οδός Κύπρου 72, 5ος όροφος. Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

- Το αύριο της ΑΕΛ

Για δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ τις διαψεύδει κατηγορηματικά και όλα θα τεθούν υπ' όψιν των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν θεμάτων που προκύψουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης».

Υπενθυμίζουμε ότι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η La Farm που κατέχει το 89% των μετοχών με πρόεδρο τον Σωτήρη Πλεξίδα που δεν ξέρουμε αν εμφανισθεί σήμερα στη γενική συνέλευση.

Εφ. Ελευθερία (Σωτήρης Κέλας)