Μπορεί το μεσημέρι της Τρίτης να προέκυπτε πως η συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Βαγγέλη Πλεξίδα να χαλούσε άδοξα λόγω… εξαφάνισης του τελευταίου, ωστόσο, μέσα στην ημέρα οι δύο άνδρες έριξαν γέφυρες και συμφώνησαν για την πώληση της ΑΕΛ έναντι 600.000 ευρώ, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί υπό προϋποθέσεις σε 1 εκατομμύριο!

Το πρωί ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση και στη συνέχεια ραδιοφωνική συνέντευξη αποκάλυπτε ότι για ώρες ο Βαγγέλης Πλεξίδας απέφευγε τα τηλεφωνήματά του, με αποτέλεσμα να χαλάσει το deal που φαινόταν πως είχε σφραγιστεί το βράδυ της Κυριακής, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη Λάρισα. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απάντησε δημοσίως με mail στον γνωστό δικηγόρο, αποκαλύπτοντας πως η συμφωνία ισχύει για 600.000 ευρώ συν άλλα 400.000 εφόσον η ΑΕΛ προβιβαστεί στη Super League. Ακόμα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται τόσο το προπονητικό κέντρο των «Δένδρων» όσο και το 30% της «βυσσινί» μπουτίκ. 

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας αποδέχτηκε δημοσίως τους όρους, θέλοντας όμως πρώτα να εξετάσει αναλυτικά το καταστατικό της ΠΑΕ ΑΕΛ και τη σχέση της ομάδας με το ΙΚΑ. 

Σήμερα, λοιπόν, αναμένονται καθοριστικές εξελίξεις για τη συμφωνία ή το οριστικό ναυάγιο. 

Η αρχική ανακοίνωση του Κούγια για τον Πλεξίδα:

"Ο κύριος Βαγγέλης Πλεξίδας δυστυχώς εξηφανίσθη. Ο κύριος Βαγγέλης Πλεξίδας επιδεικνύοντας μια εντελώς ανάγωγη συμπεριφορά, χρησιμοποιώ ιδιαίτερα επιεική όρο, όχι μόνο δεν μου τηλεφώνησε για να μου καθορίσει τον τόπο και τον χρόνο της καταβολής του τιμήματος για την αγορά των μετοχών της ΑΕΛ που συμφωνήσαμε την Κυριακή το βράδυ 21/6/2015, μετά από τρίωρη συνομιλία, αλλά δεν απάντησε στα 17 τηλεφωνήματα και μηνύματα μου μέχρι τις 24:00 χτες το βράδυ, 22/6/2015.

Έχω να δηλώσω ότι η συμπεριφορά αυτή του κ. Πλεξίδα την οποία του επέβαλε το περιβάλλον του στη Λάρισα και στην Αθήνα, το οποίο δεν επιθυμεί μια ΑΕΛ ανεξάρτητη και δυνατή σε ποδοσφαιρικό και κοινωνικό επίπεδο, δεν θα με πτοήσει από το ν’ αγοράσω τις μετοχές της ΑΕΛ οποιαδήποτε στιγμή αυτό είναι δυνατόν.

Αθήνα, 23/6/2015

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας".

Η απάντηση του Βαγγέλη Πλεξίδα:

"Καλησπέρα Κύριε Κούγια,

Η συμπεριφορά σας και οι δηλώσεις σας όσον αφορά το πρόσωπο μου είναι απερίγραπτα. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν σας φέρθηκα κατά αυτό τον τρόπο. Όσον αφορά την αγορά της ΠΑΕ AEΛ, του προπονητικού κέντρου των Δένδρων, των γραφείων της ομάδας και του 30% της μπουτίκ, το ποσό το οποίο έχουμε πει είναι 600.000 Ευρώ.

Από αυτά το ποσό των 360.000 Ευρώ, όσο είναι το μετοχικό κεφάλαιο, θα δοθεί με την μεταβίβαση. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί μέσα σε ένα χρόνο με εγγυητική τραπέζης. Αν η ομάδα ανέβει φέτος στην Super League το ποσό ανεβαίνει κατά 400.000 Ευρώ.Όλα τα έξοδα μεταβίβασης βαραίνουν τον αγοραστή. Παρακαλώ όπως απαντήσετε μέχρι την Παρασκευή 26/06/2015″.

Νέα ανακοίνωση Κούγια και συμφωνία:

"Σε απάντηση του αποσταλέντος σήμερα την 23/6/2015 και ώρα 14:33 e-mail, σας απαντώ τα εξής: Καλησπέρα κ. Πλεξίδα, Δεν σχολιάζω καθόλου το μέρος του e-mail, το οποίο μου αποστείλατε και το οποίο αναφερόταν σε συμπεριφορά και δηλώσεις μου. Για τη δική μου αγωγή το να με αγνοούν επί 24 ώρες και να μην επικοινωνούν μαζί μου για κάτι το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυρίων είναι απαράδεκτο. Δεν είχα καμία πρόθεση να δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα στη μεταξύ μας σχέση.

Όσον αφορά την ουσία της αγοραπωλησίας, στο περιεχόμενο του mail το οποίο μου στείλατε και αφορά την αγορά του πακέτου μετοχών της ΑΕΛ, το οποίο κατέχει η εταιρεία της οποίας είστε ιδιοκτήτης, την αγορά του προπονητικού κέντρου των Δένδρων με όλες τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία και συντήρησή του, τον εξοπλισμό των γραφείων της ομάδας και της εταιρικής συμμετοχής στην μπουτίκ, η οποία πωλεί κατ΄ αποκλειστικότητα τις ποδοσφαιρικές εμφανίσεις και τα αξεσουάρ της ΠΑΕ ΑΕΛ, σας απαντώ κατηγορηματικά ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ όλες σας τις απαιτήσεις.

Το μόνο για το οποίο επιφυλάσσομαι είναι τυχόν υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ στο ΙΚΑ, στην εφορία, σε ποδοσφαιριστές, σε προπονητές, σε υπαλλήλους και τρίτους, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, για τις οποίες θα υπάρχει ρητός όρος ότι θα συμψηφιστούν στο εναπομείναν από την προκαταβολή των 360.000,00 τίμημα.

Στο σημείο αυτό προτείνω και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσει και ο νομικός σας σύμβουλος κ. Αλεξίου να δοθούν επιταγές με εμπράγματη ασφάλεια σε ακίνητο ή ακίνητα της περιουσίας μου, τα οποία περιλαμβάνονται στην προσωπική φορολογική μου δήλωση. Συμφωνώ για την καταβολή σε εσάς ποσού 400.000,00 ευρώ, εφόσον η ομάδα ανέβει στην Super League, το οποίο σας προτείνω να σας καταβληθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια από τον χρόνο της ανόδου και προτείνω όπως τα έξοδα μεταβίβασης τα αναλάβουμε 50 – 50%, όπως είναι και το δεοντολογικά σωστό.

Αυτονόητο είναι ότι από αύριο θα τεθούν στην διάθεσή μου το καταστατικό συστάσεως της ΠΑΕ ΑΕΛ με όλα τα έγγραφα, τα οποία είναι απαραίτητα , όλα τα στοιχεία για τη σχέση σας με το ΙΚΑ και την εφορία και όλα τα στοιχεία που αφορούν στη σχέση σας με ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπαλλήλους και όλους τους συναλλασσόμενους με την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Αθήνα, 23/06/2015

Αλέξιος Χ. Κούγιας".