Μπορεί να έπαιξε χειρότερα από κάθε άλλη φορά φέτος, αλλά και πάλι η ΑΕΛ πήρε αυτό που ήθελε στην Πάτρα και μάλιστα με συγκλονιστικό τρόπο. Οι "βυσσινί" ήταν έτοιμοι να απωλέσουν το αήττητο στο Παμπελοποννησιακό, προτού έρθει ο Ξενοδόχοφ και με κεφαλιά στην τελευταία φάση του ματς βάλει το γκολ της ισοφάρισης!

H Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή στο πρώτο 25λεπτο και δημιουργώντας ευκαιρίες στην εστία της ΑΕΛ, όπως κάποια φάουλ και κόρνερ. Ο αγώνας είχε αρκετή ένταση από το πρώτο λεπτό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 30' Τζίλας, Πάτο και Μαρουκάκης είχαν δεχθεί κίτρινη κάρτα.

Στο 36ο λεπτό η Παναχαϊκή έχασε μεγάλη ευκαιρία στην περιοχή της ΑΕΛ, με τον Ξενοδόχοφ να μπλοκάρει προτού ο Στεργίδης καταφέρει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους "βυσσινί" όταν στο 40' ο Γιοβάνοβιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες. Η αποβολή ανάγκασε τον Ντόστανιτς να κάνει την πρώτη αλλαγή πριν το ημίχρονο, με τον Κομεσίδη να μπαίνει στη θέση του Μπουντόπουλου, προκειμένου η ομάδα να ανταπεξέλθει αμυντικά.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη αποβολή του Γιοβάνοβιτς φέτος, αφού και στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό ο Σέρβος είδε δύο κίτρινες και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην έναρξη του β' μέρους. Η Παναχαϊκή ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα παίζοντας καλύτερα από τους "βυσσινί", οι οποίοι είχαν περιοριστεί και πάλι στα καρέ τους. Η ΑΕΛ κέρδισε μέτρα εντός τους γηπέδου με δύο φάουλ κοντά στην περιοχή της Παναχαϊκής μετά το 50', αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν ακολούθησε ευκαιρία για γκολ.

Η ΑΕΛ ενέδωσε τελικά στην πίεση της Παναχαϊκής στο 67ο λεπτό. Ο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ που κέρδισαν οι Αχαιοί και ο Χατζής που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των "βυσσινί" άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ ο Ράτκο Ντόστανιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα περνώντας μέσα τον Μαρουκάκη στο 72'. Η αλλαγή βοήθησε τους βυσσινί να πιέσουν για την ισοφάριση. Αποκορύφωμα το 85ο λεπτό όταν ο Κουτσιανικούλης έκλεψε την μπάλα και πάσαρε τον Μπόγιοβιτς, με τον Σέρβο να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Από το 85 μέχρι και το 95ο λεπτό οι "βυσσινί" είχαν κλείσει την Παναχαϊκή στην περιοχή και έτσι ήρθε το γκολ στο τελευταίο λεπτό! Στην τελευταία φάση του ματς ο Ξενοδόχοφ που είχε ανέβει για το κόρνερ πήρε την κεφαλιά και έβαλε γκολ ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του!