Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης τοποθετήθηκε χθες σε Αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με την πρόταση που έκανε στον εκπρόσωπο της La Farm, Βαγγέλη Πλεξίδα, για αγορά της ΑΕΛ ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των φιλάθλων της Νίκης Βόλου.

Είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί να είναι κατακριτέο ότι εγώ λειτουργώ επιχειρηματικά και δεν είναι κατακριτέο για τους φιλάθλους ότι δεν έρχονται στο γήπεδο που ανέβηκε η ομάδα τους μετά από 48 χρόνια; Πήρα τηλέφωνο τον κ. Πλεξίδα μπροστά σε μεγάλο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Πλεξίδας μπορεί να μην το επιβεβαιώνει, όμως τον πήρα μπροστά σε άλλον. Ήταν κουμπωμένος ο Πλεξίδας, με ρώτησε αν τα λεφτά υπάρχουν και του είπα ότι υπάρχουν. Μου είπε «πουλάω». Του είπα να κάνουμε Παρασκευή – Σάββατο ένα ραντεβού να μιλήσουμε. Τον πήρα πόσες φορές τηλέφωνο και δεν απάντησε ποτέ. Νομίζω ότι θα έπρεπε για λόγους αξιοπρέπειας να μου πει ότι δεν ενδιαφέρομαι ή έχω καλύτερες λύσεις για την ΑΕΛ».

Αν είναι απωθημένο η ΑΕΛ: «Είχα επιχειρήσει να πάρω τη Λάρισα πριν από τρία χρόνια από τον κ. Πηλαδάκη αλλά δεν ευδοκίμησε. Έχει τεράστια δυναμική που μπορώ να τη στηρίξω και η ΑΕΛ αυτό που θέλω αυτό μπορεί να το υποστηρίξει. Δεν θα ξεχάσω μία κουβέντα μέσα στη Λίγκα ότι η «ΑΕΛ είναι η ομάδα που μας λείπει».

Για τη Νίκη και αν θα παραμείνει αν δεν τα βρει με την ΑΕΛ: «Εγώ τη Νίκη δεν την έχω σαν καβάντζα. Θα μπορούσα να φύγω όταν η Νίκη ήταν στη Β' Εθνική και είχε χίλια προβλήματα και να έχω κάνει την κίνησή μου. Παρέμεινα όμως στη Νίκη Βόλου, πίστεψα στο όραμα και στον κόσμο, αλλά τώρα που ήρθε η στιγμή να ρευστοποιηθεί όλο αυτό δεν υπάρχει.

Έτσι πρέπει να κοιτάξω την επόμενη μέρα. Δεν είναι καβάντζα. Δεν σημαίνει ότι αν δεν πάρω την ΑΕΛ, δεν μπορεί να φύγω σε είκοσι ημέρες, σε δύο μήνες από τη Νίκη Βόλου... Δεν κάθομαι ντε και καλά και παράλληλα κοιτάω να βρω κάτι καλύτερο. Οι αποφάσεις μου είναι ειλημμένες γιατί βλέπω το έργο. Τώρα αν από δω και πέρα φύγω σε έναν μήνα, φύγω σε είκοσι μέρες από τη Νίκη, πρέπει να κοιτάξω να προστατεύσω και να διασφαλίσω την περιουσία μου γύρω από την ομάδα γιατί έχω παίκτες, προπονητές, γραφείο. Δεν τους παρατάς σύξυλους και φεύγεις. Είναι απρεπές. Και δεν παύει να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, δεν το χαρίζεις ούτε το πετάς. Θα κάνω τις κινήσεις μου και μπορεί να μην έχω ομάδα. Μπορεί και να μην ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο».

Για τον κ. Σαρρή: «Νομίζω ότι είναι θέμα ψυχανάλυσης. Έχει τινάξει το ελληνικό πρωτάθλημα στον αέρα. Κυριολεκτικά το έχει τινάξει στον αέρα. Αυτός είναι η αιτία που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Η παρουσία του και μόνο είναι επικίνδυνη. Ο ίδιος όμως δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν τον αφήνουν να το αντιληφθεί. Πρέπει να γίνει μία αλλαγή να μπουν νέοι όροι, νέοι κανόνες, νέα πρόσωπα».

Για το μοντέλο του Χιου Ντάλας: «Δεν νομίζω ότι προσέφερε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα ήταν μία «αιμορραγία» γιατί δεν έγινε και τζάμπα. Σε εννιά αγωνιστικές είμαστε σε χειρότερο επίπεδο από ότι ήμασταν πέρυσι».

Για την παρουσία του στη Νίκη Βόλου, για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και την επιθυμία του για την ΑΕΛ: «Η εύκολη κριτική είναι στο DNA μας. Όταν ήρθα στη Νίκη Βόλου ήταν στη Γ' Εθνική, στην όγδοη θέση, κινδύνευε να πέσει και την ανέβασα σε δυόμισι χρόνια δύο κατηγορίες. Μία ομάδα η οποία, ανακάλυψα τυχαία ένα έγγραφο το 2012 που ανακαλείται η άδειά της από το Υπουργείο, γιατί επί δέκα χρόνια δεν είχε ισολογισμούς, δεν είχε διοικητικά συμβούλια και οι προσφυγές έρχονταν από το 2006... Ένας άνθρωπος λοιπόν δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι τσέπωσε, αλλά ότι μάτωσε βλακωδώς γιατί πίστεψε σε όλο αυτό το οποίο κάνει και γιατί πίστεψε σε μία δυναμική και σε όλο αυτό το οποίο παλεύει και αγωνίζεται. Έδωσα τεράστιες μάχες και αγώνες, κι έκανα ένα μικρό θαύμα καταφέρνοντας να την ανεβάσω στη Super League.

Πίστευα ότι όλο αυτό που έκανα θα τύγχανε από την κοινωνία του Βόλου μίας μεγάλης αποδοχής. Φανταστείτε ότι τα χρέη της μόνο στο Δημόσιο τα οποία είναι διακανονισμένα είναι στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Πίστευα ότι θα είχε μια άλλη δυναμική, ώστε να μπορέσει να κάνει μια καλή πορεία και να αντέξει τις οικονομικές πιέσεις».

Για το ότι η ομάδα πέρυσι είχε δυναμική και είχε κόσμο στη Football League: «Παίρνετε την τελευταία μέρα που ήρθαν όλοι για το χειροκρότημα και τη φωτογραφία και τη γιορτή. Τα εισιτήρια που έκοβε δεν υπερέβαιναν τα 700... Μην βλέπετε μόνο την εικόνα της γιορτής.

Ήταν όντως 12.000 κόσμος. Αλλά ο πραγματικός κόσμος και η δυναμική φαίνεται στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη και στη διαδρομή. Το Πανθεσσαλικό το νοικιάζουμε. Όταν θέλεις 5.000 ευρώ για να βάλεις το κλειδί και έχεις 75 εισιτήρια, δηλαδή λιγότερα από 1500 ευρώ, εγώ σαν Πάτσης που έδωσα τις εξετάσεις μου, τα δείγματα γραφής και νομίζω ότι πέτυχα σε όλα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, ήθος και συνεισφορά, πρέπει να σκεφτώ και λιγάκι ποια είναι η επόμενη μέρα. Οι ομάδες ανήκουν στον λαό τους. Εμείς απλά διαχειριζόμαστε, βάζουμε πολλά χρήματα, αλλά πρέπει να εισπράττουμε κιόλας. Όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό αλλά και ηθικό».

Για το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο: «Μπορεί να μην ήχησε καλά αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί να μην μας αρέσει η αλήθεια; Δεν θεωρήσαμε ότι θα βρισκόμασταν μπροστά σε αυτό το χάλι. Υπήρχαν δεν υπήρχαν τα λεφτά το θέμα είναι η ουσία. Έχουμε δηλαδή μία ομάδα, Πανθεσσαλικό, Super League και λένε πρόεδρε βάλε το χέρι στην τσέπη. Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο τότε δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα γίνω εγώ ο επόμενος ύποπτος από φάκελο που θα έρθει από το εξωτερικό»...