Αρχική | Sitemap | Επικοινωνία | RSS
 
» Δημοτικά
» Νομαρχιακά
» Δημοτικά
» Αστυνομικά
» Αθλητικά
   » Ποδόσφαιρο
   » Μπάσκετ
   » Υπόλοιπα Αθλήματα
   » Στοίχημα
» Οικονομικά
» Κοινωνικά
   » Γάμοι
   » Κηδείες
   » Μνημόσυνα
» Κοσμικά
   » Εκδηλώσεις
   » Εγκαίνια
» Σχόλια-Παραλειπόμενα
» Συνεντεύξεις
» Πολιτιστικά
» Ειδήσεις Υπόλοιπης Θεσσαλίας
   » Βόλος
   » Kαρδίτσα
   » Τρίκαλα
» Τοπικά
» Στήλες
   » Anti-doping Control
» Θέσεις Εργασίας
» Διαγωνισμοί - Δημοπρασίες
» Υγεία
» Τεχνολογία
» Business News
» Media
» Απόψεις
» Πολιτικά
» Εθνικά
» Διεθνή
» Εκπαίδευση
» Videos Galery
» Photos Galery
» Πλειστηριασμοί
» Γεγονότα - Εκδηλώσεις
» Ο Καιρός
» Επικοινωνία
» RSS


Έκδοση: 2187, 18-12-2014
Διαβάστε την εφημερίδα όπως στο χαρτί σε αρχείο .pdf

13991888091457


Θέσεις Εργασίας
Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 10 Απριλίου 2012, 9:53 από Kosmoslarissa Εκτυπώστε το άρθρο Αποστολή του άρθρου σε φίλο/φίλη

Πρόταση του άρθρου σε φίλο/λη

Στην παρακάτω φόρμα μπορείτε να προτείνετε το άρθρο σε κάποιον/οιαν φίλο/λη σας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Bookmark αυτό το άρθρο

Δουλειά υπάρχει στη…Γερμανία


Στις 11.203 ανέρχονταν χθες βράδυ οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται στη Γερμανία της ιστοσελίδας EURES, που είναι η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα στην Ευρώπη.


Δουλειά υπάρχει στη…Γερμανία
Όπως μας ενημερώνουν τα ΝΕΑ, με ένα κλικ στη διεύθυνση ec.europa.eu/eures/home.jsp, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν ευκαιρίες απασχόλησης οι οποίες εκτείνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων και κατηγοριών εκπαίδευσης: από τεχνικά και επιστημονικά επαγγέλματα, μέχρι υπαλλήλους γραφείου, παροχής υπηρεσιών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Στην ίδια διεύθυνση, εκτός από τα στοιχεία και το αντικείμενο δραστηριοποίησης της εταιρείας που ζητά προσωπικό, όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να βρουν ακόμη τα απαιτούμενα προσόντα, τις ώρες και τους όρους απασχόλησης (πλήρης ή μερική κ.λπ.), την πλήρη περιγραφή των καθηκόντων της θέσης ή – σε κάποιες περιπτώσεις – και τις μηνιαίες αποδοχές.

Από την ώρα που ο ενδιαφερόμενος θα εντοπίσει μία θέση που θεωρεί ότι αντιστοιχεί στα προσόντα αλλά και στις προσδοκίες του, μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του αμέσως, είτε ηλεκτρονικά αποστέλλοντας το βιογραφικό του σημείωμα και όποια άλλα στοιχεία τυχόν ζητούνται, είτε με άλλους τρόπους που υποδεικνύονται από την εταιρεία, δηλαδή με fax ή και τηλεφωνικά.

Με βάση μία δειγματοληπτική έρευνα των «ΝΕΩΝ» στις θέσεις εργασίας που ανακοίνωναν χθες βράδυ στο EURES επιχειρήσεις στη Γερμανία οι οποίες ενδιαφέρονται να προσλάβουν προσωπικό, μία από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες είναι αυτή των πωλητών και γενικά των υπαλλήλων παροχής υπηρεσιών. Πολλές εμπορικές εταιρείες και κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων (αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και επιχειρήσεις εμπορίας κρεατικών, αλλαντικών, φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών) ζητούν πωλητές αλλά και προϊσταμένους πωλήσεων. Άλλες εμπορικές επιχειρήσεις ζητούν υπαλλήλους διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Μεγάλη ζήτηση όμως καταγράφεται και για τεχνικά επαγγέλματα – στις περισσότερες περιπτώσεις για εξαιρετικά εξειδικευμένους τεχνίτες όπως, για παράδειγμα, χειριστές βαγονέτου ανυψώσεως και άλλων επαγγελματικών μηχανημάτων, οδηγούς λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ., μονταδόρους ηλεκτρονικών συσκευών, τορναδόρους, φρεζαδόρους, συναρμολογητές αυτοκινήτων, τεχνίτες επίπλων, μεταλλουργούς κ.ά.

Παράλληλα, ζητούνται επιστήμονες τεχνικής κατεύθυνσης όπως μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τεχνικοί πληροφορικής κ.λπ. Πάντως, παρά τη γενικότερη τάση να ζητείται από τις γερμανικές επιχειρήσεις εξειδικευμένο προσωπικό, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που προσφέρουν θέσεις εργασίας σε ανθρώπους με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, όπως είναι, για παράδειγμα, ταμίες σε λιανεμπορικές αλυσίδες, υπάλληλοι τηλεφωνικού κέντρου, καμαριέρες και καθαρίστριες σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κ.λπ. Τέλος, θέσεις – αλλά όχι σε μεγάλη συχνότητα – συναντώνται και για γιατρούς, κυρίως παιδιάτρους και οφθαλμιάτρους.

Το άρθρο έχει διαβαστεί 874 φορές
Tags: θεσεις εργασιας  γερμανια 
Τελευταία άρθρα από Θέσεις Εργασίας
» 322 πληροφορικάριοι για την Θεσσαλία
(4/12/2013 @ 10:26)
» Υπάλληλοι γραφείου στη ΔΕΗ
(15/11/2013 @ 10:58)
» 661 θέσεις στη Θεσσαλία
(13/11/2013 @ 10:20)
» 570 θέσεις στη Θεσσαλία
(17/10/2013 @ 9:30)
» 19 προσλήψεις σε Θεσσαλικές φυλακές
(2/10/2013 @ 9:53)123856202018.gif
Αρχική | Δημοτικό Ρεπορτάζ | Νομαρχιακό Ρεπορτάζ | 'Αλλοι Δήμοι | Αστυνομικά | Αθλητικά | Οικονομικά | Κοινωνικά | Κοσμικά | Σχόλια-Παραλειπόμενα | Συνεντεύξεις | Πολιτισμός
Photo Gallery | Video Gallery | Πλειστηριασμοί | Ο Καιρός | Sitemap | Επικοινωνία | RSS
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Kosmoslarissa.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
© Καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Κόσμος» 2006 - 2014
Powered & Hosting by Plushost.gr