Την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 19:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην πόλη μας», διοργανώνουν «Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία με την Ορχήστρα εγχόρδων Fle[x] » του Δήμου Φαρσάλων.
Η Ορχήστρα Εγχόρδων Fle[x] αποτελείται από ένα σύνολο 20 ατόμων, μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Ωδείου Αθηνών όπου στις κορυφαίες θέσεις εναλλάσσονται οι καθηγητές με τους τελειόφοιτους σπουδαστές.
Η ιδιαιτερότητα του συνόλου Fle[x] βρίσκεται στη σύστασή του και στον τρόπο προετοιμασίας του. Δυο ομάδες από διαφορετικές πόλεις, μια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και μια του Ωδείου Αθηνών, με κοινή διδασκαλία από την Ηλέκτρα Βεζύρογλου αλλά και με την ανεκτίμητη βοήθεια της Γεωργίας Τσολάκη (καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας), του Αντώνη Μανιά (καθηγητή στο Ωδείο Αθηνών), του Γιάννου Γιοβάνου (καθηγητή στο Ορφείο Ωδείο). Παρότι το Fle[x] είναι αμιγώς σύνολο εγχόρδων, η σύνθεσή του προσαρμόζεται στο εκάστοτε ρεπερτόριο με τη συμβολή επιπλέον οργάνων άλλων οικογενειών με σολιστικό χαρακτήρα (Flexplus [+]).
Το Fle[x] έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στις Βρυξέλλες, Wiesbaden, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Αθήνα και Καλαμάτα.
Από τον Οκτώβριο του 2017 το Fle[x] είναι σύνολο inresidence στο Ωδείο Αθηνών.
Το Flex String Ensemble στη συναυλία στις 2 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, θα ερμηνεύσει έργα – διαλεγμένα- σε ατμόσφαιρα γιορτινή και γεμάτα αισιοδοξία. Μια συλλογή έργων κλασικής μουσικής που ο καθένας θα ακούσει πολύ ευχάριστα. Η συναυλία θα ξεκινήσει με τον πασίγνωστο κανόνα του Pachelbel από την εποχή του Μπαρόκ. Θα ακολουθήσουν τρία σύντομα κονσέρτα της ίδιας εποχής (Corelli, Handel, Brescianello), όπου κοινό χαρακτηριστικό τους είναι οι πολλές εναλλαγές στα μέρη, οι έντονες αντιθέσεις στα ηχοχρώματα αλλά κυρίως ο αδιάκοπα ζωντανός «διάλογος» ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες οργάνων και τους σολίστ. Στη συνέχεια θα ακουστεί ένα μικρό αριστούργημα του W. A. Mozart με τίτλο «Divertimento» δηλαδή «για τη διασκέδαση σας» και τέλος ένα χαρούμενο έργο από τον 20ο αιώνα, η σουίτα «Brook Green» του συνθέτη G. Holst.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.