Αν και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ναζλίδη (5’) η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ισοφαρίστηκε στο 55’ από τον Κόντε.
Κάθε ομάδα είχε το δικό της καλό ημίχρονο με τους Ηπειρώτες να είναι εκείνοι που έχασαν πιο κλασικές ευκαιρίες για τη νίκη. Πιο δίκαιο, πάντως, θα ήταν ούτως ή άλλως ως αποτέλεσμα η ισοπαλία, η οποία δεν αλλάζει σημαντικά κάτι στη βαθμολογία και για τους δύο.
Με 1-1 είχε λήξει και το περσινό ματς των δύο ομάδων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι και το αγαπημένο σκορ του ΠΑΣ Γιάννινα. Τόσο έφερε και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του κόντρα σε Παναιτωλικό, Ξάνθη και Άρη για το Κύπελλο.
Από εκεί και πέρα, αρκετά καλός ήταν ο Ναζλίδης για τους γηπεδούχους, αλλά δεν είχε βοήθειες από τους Λεοζίνιο και Κρίζμαν. Θετικός και ο Ντέλετιτς, καλή εμφάνιση ο Μπόζοβιτς. Ο Μανθάτης ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους με τους Γιάκο, Κόντε και Σολτάνι να είναι κινητικοί. Ο Μπέριος πήρε την ευκαιρία από τον Γιάννη Πετράκη ξεκινώντας βασικός και την πέταξε στα σκουπίδια.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την ΑΕΛ, η οποία κατάφερε μόλις στο 5' να ανοίξει το σκορ. Ο Μπέριος υπέπεσε ένα λεπτό νωρίτερα σε πέναλτι με αχρείαστο μαρκάρισμα στον Ναζλίδη, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση κάνοντας το 1-0. Το γκολ, μάλιστα, έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους και τους βοήθησε ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους.
Χωρίς να έχει λόγο για να επιτεθεί ιδιαίτερα στη συνέχεια, η ΑΕΛ κοντρόλαρε το ματς και προσπάθησε να κλείσει τους χώρους. Όποτε μπορούσε να βγει με αξιώσεις μπροστά χωρίς να ρισκάρει, το έκανε και έφτασε έτσι σε κάποιες ακόμη τελικές με τους Ναζλίδη και Ντέλετιτς να είναι κομβικοί στο κομμάτι της δημιουργίας.
Σταδιακά ο ΠΑΣ Γιάννινα πάτησε καλύτερα στα πόδια του και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Προσπάθησε να αναπτυχθεί ορθολογικά και σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ναδάλες με τις προωθήσεις του. Από εκεί βγήκε και η μεγάλη ευκαιρία του 26' με την προβολή του Γιάκου.
Το πρόβλημα για τους Ηπειρώτες ήταν ότι ο Ναδάλες δεν είχε καθόλου καλά στημένα αυτή τη φορά. Όλες οι εκτελέσεις του ήταν στο πρώτο δοκάρι με αποτέλεσμα να μην προβληματίζουν τους Θεσσαλούς. Κάποιες ατομικές ενέργειες προσπάθησε να πάρει πάνω του ο Μανθάτης για να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά αυτό δεν βγήκε.
Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα στην ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος. Βγήκε, δηλαδή, πιο αποφασισμένος από τα αποδυτήρια, πίεσε στα πρώτα λεπτά και τελικά ισοφάρισε. Το γκολ ήρθε από κόρνερ του Μανθάτη με τον Κόντε να ισοφαρίζει στο 55' σε 1-1 μετά την επέμβαση του Μπόζοβιτς σε πλασέ του Τζημόπουλου.
Το ματς άνοιξε με την ΑΕΛ να αναγκάζεται να πάρει μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση. Αυτό βόλεψε φυσικά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις στη συνέχεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του 59' με τον Σολτάνι, ο οποίος δεν την τελείωσε όπως θα ήθελε.
Ο ρυθμός βελτιώθηκε αισθητά και φαινόταν στη συνέχεια πως οι δύο ομάδες δεν αρκούνταν στην ισοπαλία. Το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να πηγαίνει από τη μία εστία στην άλλη και τους Φυντάνη και Πετράκη να κάνουν αλλαγές ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ο κόουτς των Θεσσαλών έκανε, μάλιστα, κάτι που συνηθίζει, να περάσει κάποια στιγμή και τον Περόνε βάζοντας έτσι στο ματς δεύτερο φορ.
Δεν είχε πρόβλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτό και το αντιμετώπισε καλά έχοντας ούτως ή άλλως και τρεις κεντρικούς αμυντικούς από την αρχή. Εκείνος με την ταχύτητα του Μανθάτη δημιούργησε ρήγματα, είχε δύο καλές στιγμές με τους Σολτάνι και Κόντε, αλλά το γκολ δεν ήρθε σε αυτές και το 1-1 έμεινε έως το φινάλε.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Κελάζογλου (Χαλκιδικής), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 43' Φατιόν, 71' Γουάλας, 79' Ζίζιτς - 58' Μαυροπάνος, 77' Τζημόπουλος
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82' Μασούρας), Ντέλετιτς (73' Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (88' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (50' Τζημόπουλος), Γιάκος (90' Σκόνδρας), Μανθάτης, Σολτάνι (80' Μπετρά), Κόντε.

a-sports.gr