Μία πολύ σημαντική νίκη πήρε η ΑΕΛ σκοράροντας και πάλι στο φινάλε. Με γκολ του Ντέλετιτς στο 86' κέρδισε στο ΑEL FC ARENA τον Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε μία σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 86’ ο Ντέλετιτς, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη εκτίμηση της φάσης και το γλίστρημα του Κούρου! Η ΑΕΛ έχει πλέον 13 βαθμούς ξεφεύγοντας σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ ταξιδεύει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, με τον Απόλλωνα να υποδέχεται στη Ριζούπολη την Λαμία! 

Φοβερό παιχνίδι από τον Τσόβιτς που «έβγαλε» ότι μπορούσε και κράτησε όρθιο στο πρώτο ημίχρονο τους φιλοξενούμενους αλλά ήταν αδύνατο να κάνει κάτι στο γκολ του Ντέλετιτς, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του αγώνα! 

Φοβήθηκε το ματς ο Ζόραν Βούλιτς, ο οποίος παρότι η ομάδα του στεκόταν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αποφάσισε να βγάλει επιθετικό (Καστιγέχος) και να βάλει αμυντικό (Κύργιας), κάτι που έκανε τον Απόλλωνα να οπισθοχωρήσει και εν τέλει να το πληρώσει. Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Φυντάνης, με μία εκ των αλλαγών του (Περόνε) να βγάζει την ασίστ στο γκολ της νίκης. 

Το ματς

Κάκιστος ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη κυρίως στον άξονα. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε… αναίμακτα και έπρεπε να φτάσουμε στο 15’ για να έχουμε την πρώτη τελική στο ματς. Ο Αλμπάνης έκανε τις διαδοχικές προσποιήσεις στον Ρέντζα και το σουτ από πολύ πλάγια θέση αλλά ο Μπόζοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα. Αυτή η ευκαιρία φάνηκε να… ξυπνάει τους γηπεδούχους που πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν στο 26’ μια καλή ευκαιρία. Ο Λεοζίνιο όμως έκανε κάκιστο τελείωμα μέσα από την περιοχή. 

Ένα λεπτό μετά δε, οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν την αποβολή. Ο Χουάρες πήγε με πολύ δύναμη πάνω στον Λαγό και του έκανε ένα σκληρό φάουλ, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό, σε μια φάση που θα μπορούσε και να τον αποβάλλει! Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν καθαρό μυαλό, κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και στο 34ο λεπτό είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Ο Ναζλίδης με φοβερό τακουνάκι έκοψε την αντίπαλη άμυνα στα δύο και έβγαλε τον Λεοζίνιο σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Τσόβιτς τον… ψάρεψε και με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν. 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83΄Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86' Μπάλλας), Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κρίζμαν.

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης (83' Μάατσεν), Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος (76' Κύργιας), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (86' Κιταμπάλα), Κούρος.

Με πληροφορίες από sport-fm.gr