«Έφυγε» από τη ζωή το γνωστό μέλος του ΚΚΕ  Κατερίνα Κουμπάρα. Η κηδεία της έγινε τη Παρασκευή 8 Ιουλίου, στον Τύρναβο, όπου την αποχαιρέτησαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.
Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Νίκος Μπαντόγιας, γραμματέας της ΚΟΒ Τυρνάβου και μέλος Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ σημείωσε: «Ακριβή μας συντρόφισσα Κατερίνα,
Οδυνηρό καθήκον μας έφερε σήμερα εδώ για να σου απευθύνουμε το τελευταίο αντίο.
Ο αποχαιρετισμός μιας εξαιρετικής αγωνίστριας,  που τίμησε με την καθημερινή παρουσία και δράση της για 34 χρόνια το κόμμα πού τόσο αγάπησε, παραμένοντας μέχρι τέλους πιστή σε αρχές και αξίες, για την κατάργηση της κάθε λογής  εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την Σοσιαλιστική προοπτική της Κοινωνίας, δεν είναι εύκολο καθήκον.
Και όταν πολλές φορές οι δυνάμεις της , λόγω προβλημάτων υγείας, την εγκατέλειπαν η συντρόφισσα Κατερίνα εύρισκε τον τρόπο και τη δύναμη να είναι παρούσα σε κάθε μικρή η μεγάλη εκδήλωση του κόμματος, δίνοντας σε όλους εμάς μαθήματα ανιδιοτελούς προσφοράς.
Η Κατερίνα γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1962, από γονείς φτωχούς αγρότες, οπαδούς του Κ.Κ.Ε από την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης. Το 1980 τελειώνοντας το Λύκειο στον Τύρναβο πηγαίνει στην Αθήνα για σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα με την σχολή έκανε διάφορες δουλειές για να ζήσει.
Το έτος 1982, σε ηλικία 20,  ετών γίνεται μέλος του Κ.Κ.Ε.
Για 34 χρόνια υπηρέτησε το Κ.Κ.Ε από διάφορες θέσεις. Μέλος Γραφείου και στη συνέχεια γραμματέας της ΚΟΒ Αγ. Νικολάου Αχαρνών. Μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Αχτίδας 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας. Κατά την διάρκεια της κρίσης το 89-91 υπεράσπισε της θέσεις του Κ.Κ.Ε, βοηθώντας στη στήριξη και στη συνέχεια στην ανασυγκρότηση της ΚΟΒ Αγ. Νικολάου Αχαρνών. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε το κίνημα ειρήνης ως Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Κ. Πατησίων – Αχαρνών και ως Αντιπρόσωπος στη Π.Ε.Δ.Υ.Ε. Για 20 και πλέον χρόνια ήταν μέλος του προεδρείου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με χρέωση το τμήμα της ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
Τα 2 τελευταία χρόνια και μετά την συνταξιοδότησή της επέστρεψε στον Τύρναβο όπου εντάχθηκε στην ΚΟΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. Σημαντική ήταν η προσφορά της στην Κομματική μας Οργάνωση ως μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ μέχρι το τέλος της.
Συντρόφισσα Κατερίνα,
Υπήρξες μια διαδρομή γεμάτη φώς. Δεν φυγάδευσες ποτέ τον εαυτό σου από τους αγώνες και της αγωνίες της πατρίδας και του λαού.
Όλη σου η ζωή αποτελεί  πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους νεώτερους συντρόφους μας. Γι’ αυτό σήμερα μετράμε τη μεγάλη απουσία σου.
Θα σε βλέπουμε πάντα όρθια , ζωντανή, περήφανη και ανυπότακτη, που με τις αδυναμίες ενός παιδιού απολάμβανες χορταστικά τις χαρές της ζωής.
Εκ μέρους όλων των συν. της ΚΟΒ Τυρνάβου απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύντροφό σου Παναγιώτη , το γιό σου και τ’ αδέλφια σου».
Επίσης μίλησαν ο Βασίλης Μίνως εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Βαγγέλης Μπουντουρούδης, πρόεδρος του Συλλόγου ΙΚΑ Τυρνάβου και ο Ζήσης Νταβάρος εκ μέρους Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)