Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα (από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου έως και Παρασκευή 8 Απριλίου 2016) – το πρόγραμμα παροχής ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων, σε άπορους και ανασφάλιστους, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Επόμενη στάση των μονάδων θα είναι στην οδό Κάρλας & Λαζαρίδη, έμπροσθεν Ε’ ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων, από Δευτέρα 4 Απριλίου έως και Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 6982863327 τις εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, και Επισήμων Αργιών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για όποια από τις παρακάτω εξετάσεις επιθυμούν.

Μαστογραφία: Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών οι οποίες είτε δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στην εξέταση, είτε η προηγούμενη έχει γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα. Η εξέταση δεν θα πραγματοποιείται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού. 

Μέτρηση οστικής μάζας: Αφορά κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 60 ετών. 

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας: Σπειρομέτρηση σε καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών. 

Βιοχημικές εξετάσεις: Προϋπόθεση οι προηγούμενες να έχουν γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα.