Την Κυριακή 10 Απρίλη προβάλλουμε στον Πολιτιστικό Οργανισμό της Νίκαιας την τελευταία ταινία της χειμερινής σεζόν την λιβανέζικη “Καραμέλα” της  Ναντίν Λαμπακί με τους Ναντίν Λαμπακί, Γιασμίν Ελμασρί, Τζοάνα Μουκαρζέλ, Ζιζέλ Αουάντ. Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν  .

Η Καραμέλα , είναι μια ταινία του Λιβάνου, έτος 2οο7, και είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Λιβάνιας σκηνοθέτη/ ηθοποιού Ναντίν Λαμπακί. Η Καραμέλα διανεμήθηκε σε 40 χώρες, και έγινε εύκολα η πιο διάσημη ταινία του Λιβάνου διεθνώς μέχρι σήμερα. Οι θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν αγκαλιάσει την απλή αλλά αποτελεσματική ιστορία πέντε γυναικών του Λιβάνου, οι οποίες αντιμετωπίζουν την απαγορευμένη αγάπη, τους δεσμούς της παράδοσης, την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, το αγώνα για να μην δεχθούν τη φυσική διαδικασία της γήρανσης, και την υποχρέωση έναντι στην επιθυμία. Η ταινίας της Ναντίν Λαμπακί είναι μοναδική γιατί δεν προβάλει τη Βηρυτό ως μια πόλη ρημαγμένη από τον πόλεμο, αλλά μάλλον σαν ένα ζεστό και ελκυστικό μέρος όπου οι άνθρωποι ασχολούνται με καθημερινά θέματα.

Η ταινία "Καραμέλα" περιστρέφεται γύρω από τις ζωές πέντε Λιβανέζων γυναικών. Η Λαγιάλ  εργάζεται σε ινστιτούτο αισθητικής στη Βηρυτό μαζί με άλλες δύο γυναίκες, την Νισρίνκαι τη Ρίμα . Η κάθε μία έχει ένα πρόβλημα: Η Λαγιάλ έχει κολλήσει σε μια αδιέξοδη σχέση με έναν παντρεμένο άντρα, η Νισρίν δεν είναι πλέον παρθένα αλλά έχει οριστεί να παντρευτεί, η Ρίμα προσελκύεται από γυναίκες, η Τζαμάλ  μια τακτική πελάτισσα και ηθοποιός, ανησυχεί γιατί γερνάει, η Ροζ  είναι μια γριά γυναίκα που είχε αφιερώσει τη ζωή της για τη φροντίδα της ψυχικά άρρωστης μεγαλύτερης αδελφής της, την Λίλη , αλλά βρίσκει την πρώτη της αγάπη.   Είναι μια καταπληκτική ταινία.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ . ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ